Hoppning
3 oktober 2015 09:31

John Whitaker i vinnarform i LA

Imorgon står 500 000 euro på spel för John Whitaker. Med Argento vann John 1,50-klassen i Los Angeles och visade att han är bra sugen på den där bonusen.

John Whitaker i vinnarform i LA
Ekipaget är på hugget.

Den stora summan finns i potten i morgondagens 1,60-klass i Los Angeles. Då har John Whitaker chansen att ta hem 500 000 euro-bonusen vid seger eftersom han vann seriens första GP i Hong Kong tidigare i år.

När tävlingarna började värmde John och Argento (f -2002, e Arko III-Gasper) upp med en 1,45-placering. I går satte de sig i respekt hos konkurrenterna genom att vinna 1,50-klassen med drygt en halv sekunds omhoppningsmarginal. I belöning fick John en check på runt 250 000 kronor.
Förväntningarna inför finalklassen har stigit, men engelsmannen låter det inte bekomma honom.
– Jag kommer bara gå in och göra min grej, säger han på Master Grand Slams webb.

1,50-segern räcker som genrep och John Whitaker ger sin häst ledigt från tävlingarna idag. Han konstaterar att de vet var de har varandra.
– Han är 13 och jag har ridit honom sedan han var fyra, och jag känner honom väl. Han är en kämpe, han är tuff. Han har antagligen inte samma scope som några av de större hästarna, men han vill göra sitt jobb och då är 95 procent av slaget vunnet. Man vet att han kommer att hoppa hindren, säger John.
Samtidigt har Argento en del egenheter.
– När han bockar hoppar han bra. Det betyder att han har roligt. Dessutom har han alltid stuckit ut tungan hela sitt liv.

Eurosport sänder Grand Prix direkt söndag kl 22.35.

Startlistor och resultat
Masters Grand Slams sida med webb-tv

Såhär såg det ut när de vann i Hong Kong:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden