Hoppning
31 augusti 2017 11:26

John Whitaker tillbaka som vinnare efter fallet

Efter att John Whitaker ramlat av och förts med ambulans till sjukhus tvingades han ta en liten paus. Nu är han dock tillbaka i vinnartagen.

John Whitaker tillbaka som vinnare efter fallet
John Whitaker, som här hoppar Echo of Light, är på vinnarspåret igen

I början av augusti föll John Whitaker av under Global Champions Tour när hans häst kraschade rakt in i ett räcke. Det var Johns 62-årsdag och den andra avramlingen på tävling på kort tid från hästen Cassinis Chaplin. Efter ambulansfärd och röntgen visade sig ryttaren, som har vunnit upp emot 100 bilar under sin karriär, vara oskadd men mörbultad.

Det blev en veckas riduppehåll.
”Jag har inte missat många dagar under de senaste 40 årens ridning – det gör skillnad” säger John till Horse and Hound. ”Jag är inte 100 procent. Jag är fortfarande lite öm, men jag överlever.”

Likväl är den så vinnarvana britten tillbaka där han trivs bäst – högst upp i resultatlistan. Segern kom på den trestjärniga tävlingen i franska Valence där John hoppade en six bar-klass och vann på 1,95 med Talisman. Även Cassinis Chaplin, som var den häst som John föll av, var med och gick felfritt i såväl 1,45 som 1,50.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden