Sverige
19 december 2013 08:47

Karl-Henrik Heimdahl leder djurskyddsarbete

(Uppdaterad) Ridsportförbundets djurskyddsutskott får en ny ordförande i form av Karl-Henrik Heimdahl, veterinär och vd för ASVH. "Vill man ha en förändring så får man också vara med och jobba för det", förklarar han sitt val att tacka ja.

Karl-Henrik Heimdahl har både genom sitt arbete inom aveln och som tävlingsveterinär på alla typer av tävlingar samlat på sig synpunkter om hur djurskyddet fungerar.

Därför blir det extra lämpligt att han går in som ordförande samtidigt som Jordbruksverket aviserar en större översyn av tävlingsveterinärernas verksamhet.
– Jag tror att vi kan jobba för förenklingar i nuvarande regelverk. Dagens fokus ligger inte där det behövs mest, säger Heimdahl som skulle vilja se ett mer aktivt djurskyddsarbete på lägre tävlingsnivåer, där utövarnas kunskap är minst.

– Det här är ett arbete som måste få ta tid, och det är inte Ridsportförbundet som äger frågan utan Jordbruksverket. Men förbundet är en tung remissinstans.
Han lyfter också fram de andra medlemmarna i utskottet, som består av veterinärer och tävlingsryttare med hög kompetens.
– Det kommer att bli spännande och lärorikt.

Även disciplinnämnden får en ny ordförande. Cecilia Tholse efterträder Mikael Sedolin, som dock sitter kvar i nämnden. Förbundsstyrelsen har tre utskott och en nämnd under sig. Mandattiden för de valda är två år.

Så här ser nämnderna och utskotten ut från 1 januari 2014:
Juridiska utskottet: Carl-G Leissner, ordförande. Helena Carlsson, Ragnar
Olsson, Inger Akalla, Ann Ponce de Leon, Bo Helander.
Säkerhetsutskottet: Göran Dalin, ordförande. Robert Fritz, Mattias Gårdlund,
Josefine Ahlgren, Charlotte Almö, Lars Englund, Markku Söderberg, Marie Young,
Christina Klingspor.
Disciplinnämnden: Cecilia Tholse, ny ordförande. Mikael Sedolin, Lars-Olof
Axén, Anna Björklund, Elisabeth Lette, Ragnar Olsson, Anna Torstensson.
Djurskyddsutskottet: Karl-Henrik Heimdahl, ny ordförande. Peter Kallings, Karin
Roethlisberger-Holm, Nina Roepstorff, Tinne Vilhelmson Silfvén, Roland Werner.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden