Hoppning
20 juli 2014 15:43

Katrin Eckermann i våldsamt fall

Den tyska hoppryttaren Katrin Eckermann och hennes häst Firth of Lorne störtade till marken i landningen efter vattengraven i Aachens Grand Prix på söndagen. Både häst och ryttare kördes från banan i ambulans.

Katrin Eckermann i våldsamt fall
Katrin Eckermann kördes i väg med ambulans från tävlingsplatsen i Aachen.

Det var på hinder nummer 6, en väl tilltagen vattengrav, som allt gick fel. Firth of Lorne gick av för tidigt i hög fart, var högt över, tappade ner ena frambenet i graven, snubblade och gick omkull i landningen. Hans ryttare Katrin von Eckermann kastades till marken och blev liggande kvar utan att röra sig. Arrangören var snabbt på plats och skärmade av platsen runt ryttarinnan samtidigt som hästen sprang i väg utan att knappt kunna stödja på sitt högra framben.

Hästen fick ett stödbandage och kördes i väg i en hästambulans. Efter en stund lyftes Katrin Eckermann in i en ambulans och kördes också i väg. Enligt arrangören kommer hon att bli återställd. Även hästen ska kunna bli frisk igen.

Firth of Lorne gjorde ungefär samma sak i landningen efter en vattengrav tidigare under veckans tävlingar i Aachen. 

Katrin Eckermann är 24 år och har redan hunnit med mycket på tävlingsbanorna. Hon har flera EM-medaljer som junior och ung ryttare och har vunnit många stora internationella klasser. Hon vann också ett av kvalen till söndagens GP i Aachen tidigare i veckan. 

Henrik von Eckermann och Gotha FRH var felfria i första rundan av Aachens Grand Prix och går vidare till andra rundan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden