Sport
9 juli 2015 12:21

Kittel satte första segern

I hårda vindar och till smattrande flaggor inleddes den internationella dressyren i Falsterbo med Grand Prix CDI3*. Patrik Kittel gick ut som tredje startande med unga Delaunay och fick 71.72 procent som höll klassen ut.

Kittel satte första segern
Patrik Kittel och Delauney i segerstil. LottaGyllensten

Det är ett internationellt kollektiv med domare som jobbar i år med amerikanska Anne Gribbons, belgaren Eddy de Wolf, fransmannen Raphael Saleh, danska  Lone Dichmann och vår egen  Lars Andersson.

De var alla eniga om Patrik Kittel som den rättmättiga segraren med Delauney(f -06 e Dr.Doolittle – Feinbrand, uppf Ulrich Brinkhus) som ägs av Lyndal Oatley, Patriks fru. Själv var Patrik glad för sin seger men inte alls nöjd med att rida sin unga GP-häst i de svåra förhållandena.
– Delauney var rädd och därför så spänd att det blev långt ifrån så bra som det kan bli, han är en häst som jag ridit på över 75 procent med när han är avspänd och sitt vanliga jag, förklarade Patrik.
Han var otroligt glad att så mycket publik höll ut trots piskande vind och låg temperatur.
– Det betyder mycket att komma hem och mötas av den värmen.
Delauney matchas vidare för att under nästa år kunna vara en reservhäst åt både Lyndal och Patrik om det behövs.
– För mig är det Deja som gäller till Rio, det finns ingen gräns för hur mycket jag älskar den hästen.

Tvåa i kvalet blev Rose Mathiesen med Zuidenwind 1187(KWPN f -04 e OO Seven-Jazz, uppf  H. van Helvoirt) som klarade utmaningen med svåra förhållanden riktigt bra och fick 69,04 procent efter några små missar.
– Jag spände inte bågen idag, jag red kanske lite mesigt men nu fick han en trygg runda och det är bra i det långa loppet, menade Rode, nu helt återställd efter sitt nyckelbensbrott.

Om 69 procent nås efter några malörer och utan att satsa så betyder det att lägstanivån är behagligt hög för ekipaget som är en av kandidaterna till fjärde EM-platsen och reservpositionen. 

Många av ekipagen hade stolpe ut idag, delvis på grund av ryttarmisstag och vanliga fel även om förhållandena var svåra.

 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden