Hästliv
1 december 2013 15:39

Kläder och täcken säljer mest

Mässan i Annexet i Globen är nästan ett lika stort dragmoment för besökarna som tävlingarna. Allra mest säljer täcken, schabrak och kläder. Spana in vad som är hett just nu och läs utställarnas egna julklappstips här.

Kläder och täcken säljer mest
Kläder säljs det alltid mycket av på mässan. HV Polo-tröjor.

Många kommer till mässan i Globen för att fylla på förråden inför året, av både kläder till ryttaren och prylar till hästen.
– Här finns mycket mer att välja på än hemma i Örebro, så hit åker vi för att fylla på för hela året. Det är det som drar och en anledning till att vi åkte hit, säger mässbesökaren Britt Lundkvist som är här med sin dotter och inhandlat schabrak, täcken och pälsglans till dotterns häst.

Inne hos Börjes är det trångt, trots pågående klasser. Inför varje år på Globen har de en strategi.
– Vi för alltid statistik på hur mycket vi säljer så vi vet vad vi brukar sälja och vad vi ska ha med oss nästa år. Vi säljer allra mest av täcken, ridbyxor och schabrak, säger Erling Dånge.

Hos Lotta Holmberg på Kingsnet menar att de säljer mycket av allt, men kanske allra mest av ”bling bling”-skärp och grimmor med mässingsskyltar. Grand Prix är åteförsäljare av HV Polo och de säljer mest kläder och Uvex-hjälmar.
– Polo-bagarna är oerhört populära och har kommit i ny modell och nya färger, säger Niklas Sundström som självklart tänkt på att placera dessa väl synligt för besökarna.

Gertrud Larsson säljer sin mans egentillverkade piskor hos Piskmakarn. Allra mest säljer de av körpiskor.
– De kan användas både som körpiska och till tömkörning och säljer allra mest. Skulle jag ge ett julklappstips skulle jag rekommendera ett hoppspö, eftersom det är lättare att köpa än dressyrspön, som många gärna vill välja tyngd på själva.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-