Sverige
30 januari 2015 14:09

Klagshamns RF krävs på 164 000 kronor

Vellinge kommun kräver Klagshamns Ryttarförening på 164 613 kronor. Skälet är att föreningen byggt uteboxar och ett tält med boxar utan bygglov.

I avvaktan på det nya ridhuset reds hästarna i somras till en gård i Gessie. Gårdens boxar räckte dock inte till  varför föreningen uppförde  tillfälliga boxar.

Vellinge kommuns inspektör konstaterade i oktober att boxar och tält uppförts utan bygglov. Föreningen rev tältet och satte upp ett tält på annan plats samt sökte bygglov vilket beviljades. Byggnationen hann dock börja innan kommunen beviljade startbesked.

Vellinge kommun ser mycket allvarligt på det som inträffat och hänvisar till lagstiftningen som ska säkerställa att det som byggs är av sådan kvalitet att det inte är till fara för tredje man.

Kommunen har därför påfört föreningen en byggsanktionsavgift baserad på golvyta och boxbyggnaderna är på 150 respektive 328 kvadratmeter, vilket innebär 329 226 kronor. Eftersom det inte är klart om tältet hade bygglov eller ej när det började byggas, halveras avgiften och blir 164 613 kronor.

– Det tänker vi aldrig betala, aldrig vid min kofot. Detta är bara jävelskap.Vi fick ett brev från Vellinge i vilket det stod att om vi tog bort tältet till den tidpunkt då nämnden tog upp ärendet så skulle vi slippa vite, så det har vi gjort. Vi trodde inte att det behövdes bygglov eftersom det är ett sådant tält som sätts upp tillfälligt på tävlingar, säger föreningens ordförande Ingemar Holmén till Sydsvenskan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden