Hoppning
6 oktober 2012 11:32

Klar seger för Head over Hills

Med poängen 18,0 från den inledande omgångens 1,05-hoppning och 16,6 i lördagens final blev det en mycket tydlig seger för Head over Hills i 4-åringarnas hoppchampionat i Flyinge.

Klar seger för Head over Hills
Här sitter Jonas Rinné och myser efter sin seger med Head over Hills.

Med start i omvänd ordning och de bästa från 1,05-hoppningen sist över finalens 1,10-hinder var det Victoria Almgren i ledning med hingsten Quintus RAA 1239 – tvåa i den första omgången – med en startande kvar.

Med en poäng tillgodo från start hade Jonas Rinné inga större problem att försvara sin ledning med Head over Hills (val e Orlando-Irco Marco, uppf Mats Lenhammar, äg Bernt Johansson). 16,6 nya poäng var inte dagens bästa men både räckte och blev över för att vinna såväl det öppna championatet som Breeders Trophy.

– Han är 1,75 så det är mycket att ha under sig men han är lätthanterad och jag har gillat honom ända från början, berättade Jonas.

För dagens högsta poäng svarade Consul (val e Contendro I-Silvio I, uppf B Lundgren) som under Karin Martinsen fick 16,8 poäng, vilket med tidigare 16 gav en fin tredjeplats.

Resultat
Läs mer

Jörgen Ottosson/Christel Gyllenhammar

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar