Sverige
17 december 2013 11:29

Klartecken för olycksfallsförsäkring

Nu är det klart att Ridsportförbundet tecknar avtal med Länsförsäkringar om en olycksfallsförsäkring för alla medlemmar.

– Länsförsäkringar hade med bra marginal den bästa offerten, konstaterar en nöjd Anders Mellberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

Beslutet om en gemensam försäkring togs på stämman i maj, och originalplanen var att försäkringen skulle börja gälla från 1 januari 2014. Men eftersom upphandlingen tog tid har förbundsstyrelsen beslutat att första året blir frivilligt. De klubbar som inte har egna avtal om medlemsförsäkringar kan därmed ansluta sig redan nu.

Från första januari 2015 börjar medlemsförsäkringen gälla alla förbundets medlemmar. Kostnaden för försäkringen, 45 kronor per medlem, läggs på den avgift som klubbarna får betala till förbundet.

-Vi har fått ned kostnaden i alla led genom att göra en gemensam upphandling för alla klubbar, samtidigt som vi inte har velat snåla på det som ska täckas av försäkringen, säger Anders Mellberg till tidningen Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden