Sport
12 juli 2014 12:54

Klippan Clinton lotsade Richard till seger

Kändishoppningen på Falsterbo avgjordes i en rafflande duell mellan totalt fyra ekipage. Den numera hästbitna programledaren Richard Olsson vann hela rasket med sin klippa till häst, Clinton.

Klippan Clinton lotsade Richard till seger
Clinton ställde upp som vanligt till hundra procent. Roland Thunholm

– Jag känner mig lite vilsen, jag kan inte rida, var Sofia Wistams formbesked inför kändishoppningen på Falsterbos hoppbana.

Banan gick över några låga hinder och kändisarna duellerade mellan varandra i två heat. Sofia Wistam förlorade första heatet mot Ola Selmén.

Richard Olsson gjorde en avsittning med en taggad häst som nog gärna hade fortsatt på de högre derby-hindren som fanns på banan. Men vad gjorde det, när han redan gått i mål?
– Man ska göra det efter målgång, hade Richard lärt sig.

När segern sedan avgjordes i en duell mellan Ola och Richard visade guldhästen Clinton vad han faktiskt har på de stora arenorna att göra. – Den här hästen är helt fantastisk, sa Richard i segerintervjun.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden