Blogg
15 november 2013 09:45

Klureri 3

Det blir ganska intensivt på stora tävlingar för oss som springer rundor och försöker förmedla intrycken via bild och text i olika kanaler. Roligt, spännande och ibland lite absurt.

Varför det blir absurt? Jo för att alla som är i cirkusen blir ganska navelskådande.  I onsdags arrangerades en fantastisk inomhustävling i Flyinge med otroliga hästar, utrustning för många klingande euros, VIP-mingel i kubik och hästbussar lämpliga för lyx-camping vilken dag som helst.

Jag tror inte många på plats ägnade några sekunder åt att tänka på Haiyans offer, nej inte HKH Prinsessan Haya, utan orkanen som skövlat Filipinerna. Jag tror inte någon skänkte ens en smula av sina prispengar dit, det var ingen som gick runt med en Röda Kors-bössa heller. Det fanns mycket atmosfär på Flyinge, bara inte den sortens atmosfär.

När då bubblan tar slut och verkligheten kommer i kapp så känns hela ridsportcirkusen ganska absurd i jämförelse med att en hel värld faktiskt gör sitt bästa för att nå fram och erbjuda hjälp till Filippinerna. Det kan vi också göra, erbjuda hjälp alltså. Hur då? Googla det kids, det är bättre än ett bling-pannband eller nytt schabrak, ni kan instagramma det, facebooka det eller vad ni vill bara det föregås av något konkret.

Så därför blir dagens klureri lite åt det absurda hållet, tänkte vi kunde ha lite skôj. Häng med!

Volkswagen GP, nu textat för läskunniga!


Efter många dagars tävlande var funktionärerna totalt uppfostrade, de dök in i oxern som levande fillers, kanske för att de snäva tiderna gjorde hörnplaceringar förenade med livsfara.


Flyinges VD Marianne Lilja Wittbom har verkligen vitaliserat hela anläggningen även om det är oändligt mycket att göra så är hon bra på väg. Det är riktigt girl power och sån idéer hon har sen, fantaaastiskt som Henrik Johnson skulle säga.


Flyinge har blivit verkligt internationellt för det har byggts en egen VIP-hylla, bästa positionen i arenan. Ja inte för att se på tävlingen men för att nå det väsentligaste: baren, minglet och toaletterna.


Landslagtränare Henk Norren och Lisen Bratt-Fredricson går banan. Alla sporter behöver sina profiler och i ridsporten har vi gott om dem, vissa poppar upp som grodorna i det där spelet på Gröna Lund, Duracell-kaniner med evig energi och det skulle kännas tomt utan dem.


Ett järngäng funktionärer skötte tävlingarna på Flyinge med bravur, både proffsen och de frivilliga. Carolyn Dahlberg, Robert Solin och Anna-Karin Nilsson tjänstgjorde i domartornet men listan på engagerade är lång.


En del hästar var liite vanvördiga mot sponsorn som givit mat i mun åt i alla fall sex ryttare i varje klass. Vackre Cornet kunde inte brytt sig mindre, han hade fullt upp med att hoppa små hus med sin ryttarinna, det var gott klipp i den gossen.


Steffi Steffi Steffi, du kanske inte vann, men du sätter våra hjärtan i brand….. 
Bröderna bäver köar för att få ta i hand. 


En gång vinnarskalle, alltid vinnarskalle – fast nu landade ju en del av prispremierna på Grevlundagården i alla fall så Peder Fredricson är förmodligen mer nöjd än så. Dessurom är det snart dags för SRT och då minsann ska ni få se.


Douglas ”Bättre-utomlands-än-i-Sverige” Lindelöw har stallet fullt med käcka hästar. The only way is up, up, up – Casello är en riktig goding, mein godt vad den hästen hoppar.


SvRFs ordförande Anders Mellberg ser jovialisk ut men låt er inte luras, han drar nog både en och två lansar för sitt skötebarn. Ja ni vet, fria tjänstebilar till styrelse plus kansli, ja kansliet får ju nöja sig med begagnade Polos men en och annan Tourag ska välan gå att få till? Jasså inte? Var det sporten ni ville sponsra, okej då, jag får väl gå med på det då, min pressavdelning säger att allt annat vore medial katastrof.

Trevlig fredag på er och tänk på en hjälporganisation nära er, de är bara ett mobilt SMS bort och det finns flera att välja på. ”Likes” på Facebook och Instabram har ännu inte ordnat fram rent vatten någonstans i världen. 

Get real. Get going.

/Kim C Lundin

Friskrivning: Bilder plus pratbubblor är helt och hållet skribentens fria fantasier om någon finner det på något vis stötande, fiction kallas det på fackspråk.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden