Blogg
10 december 2013 09:00

Klureri 6

SRT-finalen stavades Girl Power av bästa sort. Flickorna Holmén, för dagen med Nicole i topp - vi lär få vänja oss vid växelverkan, och Emelie Winroth på pallen. Riktigt kyliga och kompetenta ryttare, hurra så bra.

Det var ett rejält pådrag i Helsingborgs ridhus – ett av de nutida televisionsbolagen var på plats. Det var uppenbart något stort på gång, extra lampor, många stora bamsekameror av sorten som får dressyrhästar att svälja tungan och viktiga män med toppluva plus headset på huvudet.

Säga vad man vill, Swedish Riders Trophy var ingen hemmalavad webb-tv sändning. Det var stor tv-produktion med AV-buss, nervösa programledare och expertkommentatorer. Ett mini-Vinterstudion fast i hästsportens land. Det fanns till och med sminkös, nej de fixade inte till pressrepresentanterna trots skriande behov. Vi skulle med alla medel hålla oss bakom kameran. Och det gjorde vi – med kamermän framför våra kameror – hela tiden.

Den stora klädsponsorn var allestädes närvarande i templet. Sargen i ridhuset hade dagen till ära tapetserats med de två apostlarna eller är det kanske Staffans stalledrängar?
I alla fall, Peder Fredricson och Malin Bayard Johnson var in da house!!!!
Peder hade med Flip’s Little Sparrow, kärleksbarn till Butterfly Flip och Cardento, uppfödd av Kristina Larsson och ägd av Astrid Ohlin. Malin red för dagen och Peder satt visst på en häst också, det är lätt att bli kändisförtrollad av en sån stjärna i templet. Sparven alltså, redan star qaulity ungefär som Suri Cruise.

Med den store sponsorn i templet kommer kommersen. Hälften att mässans, förlåt tävlingens besökare, drömmer om att vara på affischerna. Alla vill casha in sponsorkulorna som verkar vara många i alla fall mätt i sarglakan.


Nästan alla hästar är ju kändisbarn, halvsyskon och kusiner med någon elithingst, VM-vinnare eller något annant. I hästvärlden är inte alla lika mycket värda, ve den som är född med grå papper, inte riktigt lika illa som kastlösa i Indien men bra nära.
Agathon S tillhör inte den skaran, han är hästnoblesse, bara med ett ynka pet till piloten Jörgen Larssons stora förtret. Attans perkele.


Zorba J. och Marcus Westergren tog sig till winning round efter några heroiska hästinsatser. Kameramannen på banan behöver nog få en trimning till i konsten att dokumentera utan att obstruera, han tog sin uppgift att komma nära på djupaste allvar.


Fredrik Jönsson är en fotofavorit för han har ett sånt fighting face och är de stora gesternas man. Det är wipe-out på hästryggen som gäller – eller musketörernas ledord:
en för alla och alla för en. Fast musketörerna är Fredrik och hans Aloubet (uppfödd av Krister och Inger Nilsson).

Så det bara måste bli en till för undertecknad har så svårt med val, välja till eller välja bort. Nej, jag kör på Fredriks devis, allt eller inget. Så blev det noll fel i grunden och fler i den heta stunden.


Nicole var starkt rörd efter ritten, ja hon grät av glädje om ni har svårt med det subtila. På banan var det missilen Nicole&Aernst som regerade, lika kall som kolsyresnö. Respekt!


Peder Fredricson försökte verkligen, Sibon var lika på G som vanligt. Men det är inte lätt att tampas med två vrålhungriga Höllviken-töser som vill vinna, har alltid velat vinna, vet inte hur det är att inte vilja vinna. Den ena har inga skrupler för att slå chefen på banan, läs Stephanie. Den andra har nema problema med att fläta till syrran, läs Nicole. Syskonkärlek när den är som bäst.


Det kan inte förnekas, det var lite moloket under ryttarminglet i templet. I ena änden skvätte flickorna champagne på varandra – i den andra stod ett gäng buttra grabbar och gubbar. I prislistan var det bara Peder Fredricson som hade så pass mycket kontakt med sin feminina sida att han kunde matcha tjejernas svit. Resten hade dribblat bort sina chanser på olika sätt – bara tjejer klarade nollan i winning round.
Så later loosers……..

SIcken svit detta är:
1) Nicole Holmén, Flyinge HSK – Aernst (0)-(0)/36.16-0, 2) Stephanie Holmén, Flyinge HSK – Thriller P (0)-(0)/38.18-0, 3) Emelie Winroth, Halmstads FK – Anastasia T (0)-(0)/40.13-0, 4) Elin Adolfsson, Billdals RK – Limaro (0)-(0)/43.19-0, 5) Peder Fredricson, Österlens RK – H&M Sibon (0)-(4)/37.70-4,
Jessica Bergström-Ortiz intervjuade, här och där och överallt. Jacob Hellström fick diplom för sötaste sponsor-mössan och bästa vinter-stubb. I eftertankens kranka blekhet borde han plockat fram sitt Henrik Lundqvist leende och härmat mjäll-reklamen med rätt ögonblink och allt. Vi vet att du kan Jacob….

Det blev förmodligen inget tillägg till Ride-to-rio-teamet. Där liksom i det andra stora sponsor-teamet är det förutom bra ridning ett annat ovillkorligt krav:
Bildmässighet, och det gäller 24:7, i alla lägen och i alla media. Gärna bra ridning bara du är snyyyygg.

For God’s sake – it’s television!

/Kim C Lundin

Friskrivning: Bilder, bildtexter plus pratbubblor är till viss del helt och hållet skribentens fria fantasier om någon finner det på något vis stötande, fiction kallas det på fackspråk. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden