Hästliv
29 augusti 2017 08:36

Knappt fyra månader efter olyckan – Tuva rider igen

I maj inträffade olyckan där Tuva Lind skadades svårt och hennes medryttarhäst avled av sina skador. I juni berättade Ridsport att Tuva hade fått ponnyn Morgan och nu är hon i full gång på hästryggen igen – se inslaget här.

Knappt fyra månader efter olyckan – Tuva rider igen
Det här fotot togs tidigt i somras. Nu har Tuva sluppit nackkragen och får rida sin Morgan.

Knappt fyra månader efter att den svåra olyckan inträffade är Tuva Lind, 15, tillbaka på hästryggen. I juni fick hon Morgan, som hennes mamma köpte medan Tuva fortfarande låg i respirator.

– Jag har ridit honom mycket på ridskolan och sagt så länge att jag ville ha honom. De väckte upp mig ibland när jag låg i respirator för att kolla så jag inte var förlamad och vid ett av tillfällena berättade mamma för mig att Morgan var min. Jag har aldrig haft en egen ponny och blev så glad, säger Tuva, berättade Tuva då för Ridsport (läs mer i artikeln här).

När Ridsport intervjuade Tuva fick hon fortfarande inte rida och var tvungen att vänta på att nackkragen skulle tas bort. Nu är hon igång på Morgan och det var en lycklig stund när hon fick sitta upp.
– Jag grät första gången jag red efter olyckan, berättar Tuva för SVT Nyheter Sörmland, som har träffat den unga ryttaren.

Se ekipaget och hör Tuva berätta mer om Morgan och sorgen över sin medryttarhäst i SVT:s inslag:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden