Nyheter
18 maj 2020 18:00

Kolla klippet: Dolks skogsrace med pojkvännen ”Han är ganska orädd av sig”

Hallå därKlurat på hur du kan få partnern att börja rida? Landslagsryttaren Lina Dolk lånade en stabil före detta ridskoleponny och tog med pojkvännen Jonathan Selander på en premiärtur i skogen. Den blev dock allt annat än stillsam.

Kolla klippet: Dolks skogsrace med pojkvännen ”Han är ganska orädd av sig”
Dressyrryttaren Lina Dolk räds varken fart eller utmaningar. Pojkvännen Jonathan Sellander, nybliven ryttare, tycks vara av samma skrot och korn. Till höger, Lina Dolk - innanför dressyrstaketet, här på Biggles under Sweden International Horse Show, ekipagets sista start tillsammans. Foto: Skärmdump/Roland Thunholm

Dressyrryttaren Lina Dolk ägnar sig precis som många andra tävlingsryttare åt att trimma sig och hästarna inför en eventuell tävlingsstart senare i sommar. Men hemma på gården utanför Sparreholm i Sörmland trimmas det även på annat håll.

I söndags var det nämligen premiär i sadeln för pojkvännen Jonathan Selander, ett äventyr som Lina Dolk delade med sig av till sina drygt 56 000 följare på Instagram under måndagen.

På allvar, var det verkligen första gången i sadeln för Jonathan?

– Ha, ha, jaaaaa! I alla fall nästan, han har ingen hästbakgrund och har tidigare bara skrittat, aldrig travat eller galopperat. Han kör däremot mycket motorcykel och…är ganska orädd av sig. Vi lånade min inackorderings superschyssta ponny Humle, som tidigare gått på ridskola och sen red vi ut. Jag tycker man lär sig allra bäst av att rida ute så Jonathan fick helt enkelt haka på.

Hur förberedde du honom på detta?

– Hjälm så klart och lite instruktioner hur han skulle sitta och hålla. Sen körde vi! Jag red på mitt sto De-Lazet-Ö, kallad ”Lazzie”och slutade filma när han ropade ”Ha det!” och jag insåg att jag glömt detaljen vad han skulle göra när backen var slut…men det löste sig bra, han och ponnyn bröt av när de kom till toppen!

Härligt att det gick bra! Har du en ny medryttare i stallet nu?

– Ha, ha, jamen han tyckte verkligen det var kul så avskräckt blev han i alla fall inte! Annars är golf hans grej vid sidan av motorcyklar, inte min favoritsport så jag försöker just nu deala till mig hundra pass i stallet mot ett på golfbanan…vi får se hur det går med den saken…!

Hur känns hästarna, längtar ni till tävlingsbanorna?

– De känns väldigt fina allihop och väldigt redo för tävling när den tiden kommer. Alla hästar är friska och fräscha och det känns som de är på väg uppåt och framåt. I fjol hade jag en rejäl svacka med skadade hästar, där det mest kändes som jag var hos veterinären medan alla andra tävlade. När alla hästar mår bra gör det hela tillvaron roligare, även utan tävlingar. Det är ju också lika för alla, vilket gör det mer rättvist.

Här kan du se och höra parets galopp, obs olämpligt för farträdda.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden