Avel, Ridsport Play
31 maj 2020 18:19
Ridsportplus

Kolla klippet: von Eckermanns OS-häst har blivit mamma

AvelFör fyra år sedan gick hon OS. Nu har Yajamila blivit mamma för första gången. "Hon är en underbart fin mamma," säger Karoline Goldberg som äger Yajamila tillsammas med sin mamma Johanne Goldberg. Här kan du se en film på det pigga och busiga hingstfölet.

Kolla klippet: von Eckermanns OS-häst har blivit mamma
Yajamila har fullt upp med sitt busiga hingstföl. Foto: Privat/Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Yajamila (SWB sto f 2006 e Lux Z-Daimler, uppf Johanne Goldberg, äg Johanne Goldberg och Karoline Goldberg) representerade Sverige vid OS i Rio tillsammans med Henrik von Eckermann och slutade på en individuell 24:e plats.

Han har ruter både i pannan och i sig. ”Yaji” har fullt upp. Johanne Goldberg.

Efter det var stoet ett kort tag hos Rolf-Göran Bengtsson innan hon flyttade med sin ägare Karoline Goldberg till Wien för ungefär två år sedan.

Då var planen att Karoline Goldberg, som arbetar på svenska ambassaden i Wien, skulle tävla sin OS-häst. Men nu har det bruna stoet blivit mamma för första gången.

Yajamilafol
Karoline Goldberg med Yajamila och hennes föl. Foto: Privat

– Det är en alldeles för fin häst för att inte föra hennes gener vidare. Det är jätteskönt att allt har gått bra. Alla är friska och lyckliga, säger Karoline Goldberg som just kommit tillbaka till Wien efter att ha varit hos sin mamma, Johanne Goldberg, som också äger Yajamila.

Fölade på dagen

Yajamila fölade mitt på dagen hemma hos Johanne Goldberg i Mölndal onsdags. Det är stoets första föl och det blev en hingst e Copycat.
– Hon är en så underbart fin mamma. Fölet heter Comme il Carreau som är franska för ruter. Han har ruter både i pannan och i sig. ”Yaji” har fullt upp. Jag saknar honom redan men vi fick i allafall tre dagar tillsammans, säger Karoline Goldberg och poängterar att fölet framförallt är hennes mammas verk.

Se Yajamila och hennes föl i filmen när fölet är två dagar gammalt nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden