Sverige
6 december 2013 12:08

Stallklubb tvingas lägga ned

Hågelbystallets 32 uppstallade hästar måste lämna sitt hem när ett privat bolag ska bygga familjepark i området. Botkyrka kommun, som äger stallbyggnaden, har tidigare lovat ersättningslokaler. Men nu har kommunen ändrat sig.

– Vi känner oss oerhört svikna. Kommunen har hela tiden gett sken av att den ska hjälpa oss, säger Sonia Rossi som är ordförande i Hågelby stallförening.

Planerna på familjeparken har smidits i några år och varit omstridda på flera sätt. Det är Botkyrka kommun och ett privat bolag som driver satsningen. Redan 2008 blev de som står uppstallade i det kommunägda Hågelbystallet uppsagda. Efter det har det varit många turer fram och tillbaka. Medlemmarna i Hågelby Stallförening har hela tiden trott att kommunen har försökt att lösa lokalfrågan. Men i somras kom det ett mejl till föreningen där kommunen berättade att det inte blir någon ersättningslokal.
– Sedan dess har vi försökt att få igång en dialog med kommunen utan att lyckas, säger Sonia Rossi.

Hästarna ska vara ute ur stallet under våren. Hågelbystallet ligger i anslutning till Botkyrka Ridklubb och flytten från Hågelbystallet kommer att bli kännbart även för ridklubben.
– Vi tvingas att lägga ned vår verksamhet om vi inte får någon ersättningslokal. Det känns så tråkigt, särskilt i den här kommunen där det redan är problem med att det finns för lite för ungdomarna att göra, säger Sonia Rossi.

I dag har det dessutom blivit känt att Botkyrka kommun och det bolag som ska bygga familjeparken har en tvist vilket gör projektets framtid är oklar. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden