Sverige
7 maj 2014 08:15

Konflikt på ridskola

En konflikt mellan föräldrar och klubbstyrelse splittrar ridskolan i Johannishus. Ett 15-tal föräldrar har krävt styrelsens avgång.

Konflikten började redan i höstas när den nyrekryterade verksamhetschefen degraderades till ridinstruktör på halvtid. Några ryttarföräldrar ifrågasatte lösningen och när styrelsen mitt i klubbens dåliga ekonomi anställde två andra personer krävde föräldrarna insyn i hanteringen.

– Som medlem vill man ju ha ett svar och när man inte får det så fortsätter man ju att ställa frågor. Då blir man ju obekväm som medlem, säger Jeanett Johansson, som rider på ridskolan tillsammans med sin 13-åriga dotter, till SVT Blekingenytt

Efter att föräldrar i vintras begärde att styrelsen skulle bytas ut har stämningen i stallet och på ridskolan varit tryckt. De föräldrar som är emot styrelsen upplever att både de och deras barn utsätts för tyst mobbning.

SVT Blekingenytt har erbjudit styrelsen att ge sin version av konflikten. Det enda svar som  getts är att föräldrarna beter sig illa för att de själva vill sitta i styrelsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden