Sverige
10 februari 2015 07:18

Konflikter stänger ridskola

Konflikter inom Sollefteå Ridskola har lett till att ridskolan är stängd tills vidare. Efter ett årsmöte förra veckan stängdes ridskolan akut.

– Det är allvarligt och jag vet inte hur vi ska lösa det här, säger Ingrid Liljenberg, ordförande Ryttarsällskapet, till Allehanda.se.

Under klubbens årsmöte förra veckan riktades kritik mot verksamheten, bland annat om beslutet att införa obligatorisk stalltjänst. Flera i styrelsen, som också valdes under årsmötet, protesterade mot beslutet.
– Det handlar om barn. Man kan inte kräva att de ska arbeta i stallet. Vem har ansvar om det skulle hända någonting. Om det är frivilligt och under handledning är det en helt annan sak, säger Ingrid Liljenberg till tidningen.

Det blev inget av stalltjänsten, men istället beslutade den nya styrelsen att verksamheten skulle ha ett uppehåll – ett beslut som fattades utan den nya ordföranden.
– Det var ett väldigt otrevligt årsmöte och vi bestämde att vi skulle ta en time-out och låta alla lugna ner sig, säger styrelseledamoten Marie-Louise Pejer, som var med och fattade beslutet att stänga.

Så snart som möjligt ska styrelsen träffas igen. Förhoppningen är att kunna öppna ridskolan igen snart.
– Jag har vänt mig till ridsportförbundet, vi behöver professionell hjälp. Att ställa in lektionerna kan vara ett kontraktsbrott, säger Liljenberg,

För två år sedan sålde man anläggningen och hästarna på Sollefteå ridskola till entrepenören Kristina Girhagen, efter att det ekonomiska läget visat sig vara akut. Tjänsterna köper sedan klubben genom avtal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden