Nyheter
21 december 2017 14:52

Köparen tyckte ponny var ”livsfarlig” – stämde säljaren

TvistAffären med ponnyn blev inte som tänkt. Den slutade i tingsrätten för såväl köpare som säljare.

Köparen tyckte ponny var ”livsfarlig” – stämde säljaren
Foto: Istock

Nya Wermlandstidningen berättar om ponnyn, som en familj efter provridning köpte för 40 000 kronor. Väl hemma hos familjen skenade ponnyn och såväl flickan i familjen som två vuxna, mer erfarna, ryttare ramlade av med bland annat bruten arm och hjärnskakning som resultat.

Efter en månad på någon form av tillridning, enligt tidningen hos ”en expert med lång erfarenhet av problemhästar”, ska ryttaren där ha sagt att det inte skulle funka med en oerfaren ryttare.

Försökte häva köpet

Medan köparna menade att ponnyn var ”livsfarlig” ansåg säljaren att det hade med hanteringen av ponnyn att göra och att skenandet var ett beteende som hade uppstått sedan ponny bytt ägare.

När säljaren inte gick med på att häva köpet så som köparna ville stämde köparna i stället säljaren för brott mot konsumentköplagen, skriver NWT vidare. De ville då ha tillbaka vad de hade gett för ponnyn plus drygt 15 000 kronor i utlägg.

Tvistemålsförhandlingen skulle ha ägt rum under veckan och den förlorande parten skulle då ha fått stå för hela rättegångskostnaden. Parterna gjorde nu i stället upp i tingsrätten i en förlikning. Enligt NWT bestämdes det då att köpet går tillbaka, att ponnyn ska flytta hem till säljaren nu i dagarna och att säljaren ska betala tillbaka ponnyns pris plus ytterligare 20 000 kronor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden