Sport
28 november 2014 23:04

Körningen lyfte taket

Fredagens sista tävlingsklass gick i 16-hovars takt - Four in hand CAI-W - lyfte taket på Friends Arena. Tomas Eriksson kom in och ägde arenan från start till mål, seger och äresbetygelser flödade över vår meste kusk.

Tomas Eriksson var i sitt esse i kväll. Anna-Lena Bergqvist

Alla de klassiska hindren var med och självklart avslutades banan med bron och fyrverkeri, publikens starka stöd med applåder och visslingar.

Tomas Eriksson inledde i vad som kan vara hans sista tävling med spannet. Han ryade lite på sina hästar i triangelformationen med åtta kvadrater men tog annars banan felfritt och snabbt, alla bollar stannade på plats, tid 148,03 sekunder.

Världsmästaren Boyd Exell hade inte det bästa flytet i början på sin runda utan hade två bollar ner, 10 straff. Mästaren var inte heller snabbare än Tomas Eriksson idag utan stannade på 151,14 sekunder.

Belgaren Glenn Geerts kör ett skimmelspann med vackra bruna selar och pratade oavbrutet med sitt spann. Det hjälpte dock föga, en boll ner tidigt i banan och långsammare tid med 156,52.

Holländske Theo Timmermanns kör också fyra skimmlar och jobbade med tystare hjälper. Han tog sig snabbt igenom banans första hinder felfritt men bollarna åkte ner i triangelfomationen, 10 straff. Timmermanns körde hårt, skimmlarna var helt skummiga och groomen durkade hårt. Det hjälpte inte, fler bollar ner och sluttid på 181,43 sekunder.

Fredrik Persson körde med starkt publikstöd men bollarna föll tidigt på två ställen, totalt 10 straff. Det blev ändå en bra tid med 159,71 sekunder.

Werner Ulrichs spann kännetecknas av en liten höger förlöpare och dito  vänster stånghäst där förlöparen är enda skimmel och resten är bruna. Han fick problem i den oranga triangelformationen i banans bortre del, spannet stod still allt medan Ulrich röt och ryade på sitt spann. Han klarade sig dock med bara fem straff länge innan ytterliggare boll föll i slutet på banan, tid 173,86 sekunder.