Hästliv
31 maj 2012 20:00

Kotledsinflammation vanligaste diagnosen

Kotleden är den led där vrickningar och förslitningar oftast visar sig. Inflammation i leden, serös artrit, är den vanligaste diagnosen på dagens sporthästar.

En kotledsinflammation kan ha en akut orsak, som en vrickning, då hästen har fastnat i något, trampat i ett hål eller trampat snett. I andra fall är det långvarig belastning och slitage som ger upprepade mikrotrauma i lederna som slutligen orsakar inflammation.

Behandlingen kan bestå i vila eller ett flertal medicinska behandlingar. När hästen är färdigbehandlad är det viktigt med en individuellt utformad konvalescens, eftersom ledbehandlingar utan en vettigt upplagd konvalescens är utan värde.

Läs mer om kotledsinflammation, olika typer av behandling samt de senaste rönen om skadan i Ridsport nummer 11 som kom till våra prenumeranter i dag torsdag och finns i handeln från och med lördag. Om du vill ha Ridsport direkt hem i brevlådan, klicka HÄR.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden