Sport
8 juli 2015 18:24
Ridsportplus

”Kul att tävla för Sverige”

Dagens ryttare har pass från tre olika länder. Men för ett tag sedan bestämde 26-åriga Charlotte Mordasini sig för att tävla för Sverige. I Falsterbo siktar hon i första hand på söndagens Grand Prix-hoppning.

”Kul att tävla för Sverige”
Charlotte Mordasani är ett nytt tillskott i den svenska hopptruppen.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hon sitter på podiet i tältet där presskonferenserna hålls på Falsterbo Horse Show med kända svenska stjärnor som Rolf-Göran Bengtsson, Douglas Lindelöw, Alexander Zetterman och Malin Baryard Johnsson. 
– Det är första gången jag är här i Falsterbo, säger Charlotte Mordasini.

Hennes mamma är svensk. Hon bor i Schweiz. Hennes stall ligger i Frankrike. Myndigheter i alla tre länder har utfärdat pass till henne. Under sin karriär har hon tidigare valt att tävla för Frankrike, men om det är svårt att slå sig in i den svenska landslagstruppen är det ingenting mot att försöka ta en plats i det franska getingboet. 

Charlotte Mordasini har representerat Sverige sedan början av året och bland annat ridit två nationshoppningar under blågul flagg. På senare tid har det också blivit flera placeringar i femstjärniga GP-klasser. 
– Det känns kul att tävla för Sverige, säger hon på tveksam svenska och slår över till engelska igen.
– Jag pratar lite, lite svenska. Men jag får väl träna mer nu. 

Hon tränar för legendariske Michel Robert och har med sig två hästar till Falsterbo, ett 10-årigt sto, Romane du Theil (e For Pleasure-Quidam de Revel), och en 8-årig valack, Tiny Toon Semilly (e Diamant de Semilly-Kannan).
– Stoet är temperamentsfullt med mycket blod och valacken har mycket scoop och styrka. Det är två helt olika hästar, säger Charlotte Mordasini som främst satsar på att ta sig till söndagens Grand Prix-hoppning. 

Charlotte Mordasinis tidigare tävlingsresultat.
 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden