Sverige
30 augusti 2013 17:30

Kungligt på Strömsholm

Idag fick Ridskolan Strömsholm fint besök, då kungaparet på eftermiddagen besökte anläggningen och följde Ridskolans stipendiaters uppvisning på stallplanen.

Kungligt på Strömsholm
Kungaparet anlände, som sig bör, i häst och vagn till Ridskolan Strömsholm.

Kung Carl XVI Gustaf firar i år 40 år på tronen och besöker därför samtliga län under sitt jubileumsår. Idag är det dags för Västmanland, och då finns Ridskolan Strömsholm med på agendan.

– Hans majestät konungen har själv velat besöka Ridskolan Strömsholm. Dels är ju Strömsholms slott ett kungligt slott och Hans Majestät är också mycket intresserad av den utbildningstradition inom ridningen som bedrivs på Ridskolan Strömsholm, berättar Hovets presschef Bertil Ternert för Svenska Ridsportförbundet.

Marianne Esseen Söderberg guidade gästerna genom riduppvisningen. Först ut var kungens hästar de fyra nyinköpta remonter som ska gå i skolan på Strömsholm för att senare slussas in i beridna högvakten. De fyra fuxarna höll faktiskt alla hovar på marken trots flaggviftningar och applåder.

Närmare 400 personer njöt av riduppvisningarna. På plats på podiet fanns utöver kungaparet med uppvaktning, landshövding Ingemar Skogö, Ridskolan Strömsholms styrelse med ordförande Ulf Brömster i spetsen och ackordshäststiftelsens Bo Slättsjö. När det officiella programmet var över smet kungen in i vita stallet för att hälsa på hästarna i deras hemmiljö.

Besöket blev helt klart längre än planerat skriver Ridsportförbundet på sin hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden