Sport
5 september 2014 15:07

”Blir svårt att hämta upp”

Sveriges lagankare Tomas Eriksson gjorde vad han kunde utan sin dressyrstjärna på VM. Men det luktar inte medalj om det svenska körlaget inför fortsättningen.

”Blir svårt att hämta upp”
Tomas Eriksson gjorde vad han kunde utan sin dressyrspecialist på VM. Roland Thunholm

När Tomas Erikssons dressyrspecialist Don Pronto inte gick igenom hästbesiktningen och ersattes av maratonveteranen Rachi Rödslev, ”Rolle”, minskade Sveriges chanser att ta en VM-medalj betydligt. När Tomas Eriksson körde in på VM-arenans dressyrbana i Caen var han tvungen att hålla igen.
– ”Rolle” har inte gått dressyr på flera är. Han är så begränsad i sina gångarter så han bromsar upp hela spannet. Jag kan inte visa hur fint de andra rör sig heller, säger Tomas Eriksson som slutade på 55,75 straff och ligger på 20:e plats. 

Uppvisningen var jämn och innehöll nåra ljusglimtar som till exempel andra halten. Körningen med enhandsfattning fungerade också fint. Det var i ryggningen som enda egentliga missen kom då alla hästar inte riktigt var med på noterna. 
– Jag är nöjd att jag kunde få till det så pass som jag kunde. Jag tappade nog tio straff när jag fick plocka ut min största stjärna, säger Tomas Eriksson.
Vad tror du om det svenska lagets medaljchanser nu?
– Vi är inte helt borta, men det blir svårt att hämta upp. 

Körningen fortsätter med maraton i morgon, lördag, och avslutas med precisionskörning på söndag. Bästa svensk är Fredrik Persson med 51,74 straff och en tolfte plats. Axel Olin har 62,89 straff och ligger 34:a. 

USA:s Chester Weber visade sin stjärnstatus med en dressyr som präglades av taktmässighet och elegans med fina ökningar. Han slutade på 32,21 straff. 

Läs mer om VM-körningen här och här. 

Läs om lördagens maraton här. 

Se bildspel från kuskarnas camp här. 

Onlineresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden