Sport
24 augusti 2017 20:45

Kuskarna har känt på dressyrbanan

Svenska kuskarna har haft sin första officiella träning och fått känna på dressyrbanan. Landslagsledaren Gerhard Winroth berättar att laget siktar på medalj, men att guldet och silvret inte är att tänka på - ”Det är bronset vi är ute efter”, säger han.

Kuskarna har känt på dressyrbanan
Axel Olin och de andra kuskarna fick köra sin första träning på dressyrbanan under torsdagen.

Under torsdagen hölls officiell träning för fyrspannskörningen på Heden. De svenska kuskarna Axel Olin, Johan Dengg och Fredrik Persson fick vardera en dryg halvtimme inne på arenorna. Till en början inne på uppvärmningsarenan – samma bana som pararyttarna värmde upp på, och där flera ekipage samsades. Därefter fick de 14 minuter inne på huvudarenan för sig själva. 

Gerhard Winroth siktar på EM-brons för fyrspannskuskarna.

Fyrspannens landslagsledare Gerhard Winroth övervakade träningen.
– Det finns lite mer att göra men dressyren är inte förrän i morgon och de håller på att jobba på det, sade Gerhard om ekipagens form.

Med sig på hade kuskarna fyrfaldige världsmästaren Michael Freund, som tränat de svenska fyrspannskuskarna sedan januari med sikte på detta mästerskap.


Fredrik Persson.


Johan Dengg.

Gerhard berättar för Ridsport att siktet är att ta EM-medalj.
– Vi kommer inte att ta guld eller silver – det ligger utanför. Det är bronset vi är ute efter.


Axel Olin med groomarna Camilla Christiansen och Jens Larsson. Hästarna heter Amigo, Bolero, Pamino och Wittstein 2.


Fredrik Persson har hustrun Helena Ageberg Persson som groom. 


Johan Dengg körde med groomarna Pernilla Engström, Fanny Roslundh och Peter Johansson. Hästarna heter Catootje 3, Guus, Mambo och Sigge.

Nederländerna är den starka nationen och Tyskland är också starka. Därefter ligger det väldigt tätt mellan nationerna som kommer på tredje till sjätte plats.
– Vi hamnar alltid där någonstans och det skiljer bara några straffpoäng – har vi tur så går det bra och har andra lite o tur kommer det gå ännu bättre, och så är vi där uppe på bronset, säger Gerhard.

Ridsports hästskötarbloggare Antonia Johansson fanns på plats i teamet kring Fredrik Persson. Hon hälsar att allt känns bra inför morgondagens dressyrmoment.

Holländarna är lågoddsare till guldmedaljerna. Här ses Ijsbrand Chardon. 


Koos de Ronde, Nederländerna, in action.


Theo Timmerman, Nederländerna.

Samtliga foton: Jenny Schwieler Staaf

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden