Hoppning, Ponny
26 mars 2020 11:57

Kval till SM i Inverkansridning ställs in

CoronasmittanEfter rekommendation om att ställa in cuper där tävlande kommer från olika delar av landet, har Ridsportförbundet nu ställt in två av kvalen till SM i Inverkansridning. Det är påsktävlingarna i Helsingborg och Sundsvall som inte längre har några kval.

Kval till SM i Inverkansridning ställs in
Två kval till SM i Inverkansridning ställs nu in, i Helsingborg och Sundsvall. På bilden Thea Gånehed, som har vunnit Inverkans-SM. Foto: Roland Thunholm

Serietävlingen Folksam Ponny Cup, SM i Inverkansridning, har ett nationellt upptagningsområde, och det är därför Ridsportförbundet nu tagit beslutet att ställa in de närmaste kvalen.

De inställda kvalen skulle ha ridits hos Helsingborgs Fältrittklubb och Sundsvalls Ridklubb under påskhelgen – två arrangörer som kommer att genomföra tävlingarna, men inte med inverkanskvalen. Förbundet skriver att övriga kval i cupen kvarstår, och arrangeras utomhus vid senare tidpunkt.

När det gäller hoppallsvenskan på ponny fortsätter det än så länge som planerat. Enligt förbundet ska de tre närmaste omgångarna av ponnyallsvenskan genomföras, i Heby vecka 14 samt i Helsingborg och Sundsvall vecka 15.

Läs mer om ändringarna i hoppallsvenskorna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden