Sport
12 juli 2014 12:02

Kvalklart till GP-hoppningen

Det var inget svenskt på pallen i lördagens kval till GP-klassen. Mic Mac du Tillard - som reds av Angelica Augustsson i det svenska bronslaget på EM 2013 - kom tvåa med sin nya ryttare. Douglas Lindelöw var bästa svensk med en fjärdeplats.

Jakten på de åtråvärda platserna i söndagens Grand Prix-klass gick som en ren tidshoppning över 1,50-hinder. 65 ekipage startade och flera av dem gick för att vinna. Snabbast av de 18 nollorna var Hollands Harrie Smolders och Regina Z (sto f 2000 e Rex Z). Inte ens erkänt kvicka Mic Mac du Tillard, som nu tävlas av Tysklands David Will, hann i fatt utan slutade tvåa. 

Douglas Lindelöw levererade ytterligare en stabil runda under meetinget, nu tillsammans med Talina och blev bästa svenska ekipage med en fjärde plats. Angelica Augustsson och Quiet Easy blev femma. Malin Baryard Johnsson red en påtagligt fräsch H&M Tornesch 1042 utan att sätta någon större press på hingsten när det gällde tiden. Ekipaget fick hemmapubliken att jubla stort när det blev noll fel. 

44 ekipage får rida söndagens Grand Prix. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden