Avel
28 februari 2012 15:19

Kvartssamtal klara

Fyra hingstrepresentanter var kallade till kvartssamtal, AVNs samtal med enskilda ägare inför FAS II. Majoriteten, kanske alla fortsätter.

Luxus CMLs ägare Anna Sundström:
– Jag fick besked på att skritten ser bra ut än så länge, att poängen räcker till än så länge, vi ska visa lite mer längningar men en del av det löstes under hopp-passet. Vi fortsätter absolut.

Ivory’s ägare Poul-Erik Lang:
– Under första gångartsprovet bet sig Ivory långt bak på tungan, provet avbröts och han veterinärkollades och sen fick vi klartecken att gå in igen. Jag fick besked om att provet är över för Ivorys del om det händer igen, men han är helt ok i munnen nu, det var ett mycket litet sår. Stammen är intressant, mamma Comtesse är halvsyster med Tip-Top 962 från stoet Hortensia, så vi fortsätter.

Sandro Golds representant Andreas Jönsson:
– Vi ska visa lite bättre hoppning, han fick 7,5 och behöver 8 för att vara aktuell. Vi fortsätter.

Colmiros representant Helena Torstensson:
– Det blev bra omdöme för hoppningen men AVN vill se mer explosivitet. Det är ännu inte helt avgjort om vi fortsätter eller inte, vi ska stämma av hur Colmiro mår och rör sig då han har fått en hovspricka. Han måste vara fräsch för att vi ska gå vidare. Vi ger besked lite senare.
(Uppdatering 17.35) Colmiro är helt fräsch och kommer att fortsätta sitt bruksprov.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden