Sport
9 augusti 2012 07:49

Lamaze tar strid för Foster

Hoppryttaren Eric Lamaze tänker inte representera sitt land Kanada i något lag om inte det kanadensiska ridsportförbundet tar tydligare ställning för Tiffany Fosters sak i samband med att hon blev diskvalificerad på OS.

Eric Lamaze, guldmedaljör i Hongkong 2008, var upprörd över diskvalificeringen redan när den tillkännagavs i söndags. Hans lagkamrat Tiffany Foster fick inte fortsätta rida OS då hennes häst Victor visade tecken på hypersensibilitet i ett område med ett mindre sår.

Nu berättar chronofhorse.com att Eric Lamaze bojkottar att rida i Kanadas lag så länge inte det kanadensiska ridsportförbundet uttalar ett starkt stöd för Tiffany Foster offentligt.

I ett uttalande stöder förbundet det test som gjordes på Victor. Representanter för förbundet har också uttalat att de inte anklagar Tiffany Foster för att ha gjort något fel eller för att ha försökt att skada sin häst. Detta uttalande tycker dock Lamaze är för vagt, han efterlyser starkare stöd för sin lagkamrat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-