Blogg
7 februari 2015 09:33

Landat i Bordeaux

1856 km senare har vi äntligen landat här i Bordeaux. Man hinner bli ganska less på motorvägar och lastbilen.

Startade tisdag morgon på Stenshill, övernattade i Tyskland hemma hos Andreas, en annan kusk, och sedan körde vi vidare till ett stall strax utanför Bordeaux hos en fälttävlansryttarinna som talade väldigt bra franska, men inte lika bra engelska. Man kan väl säga att man borde vara jäkligt bra på charader vid det här laget. Enda nackdelen kanske var att vi inte stötte på någon dusch på ett tag. För utomstående luktade vi garanterat inte rosor, själv vande man sig med doften men det tar på humöret och springa runt och inte få in något syre i huden genom smutslagret. Hotellduschen har aldrig någonsin varit så uppskattad som den var idag.

Vi hade lite träningstid inne på the main arena idag så chefen passade på att trava runt dem lite där inne så att de har fått se alla tv-skärmar och spännande läktare och så de kanske lugnar ner sig lite. Jag vill inte säg att det är jättevarmt här, men första promenaden hemma hos den franska damen med hästarna när solen sken… Låt oss säga att en av grabbarna fick himla mycket vårkänslor och tyckte att hovarna, de behöver man ju inte ha på marken.

I morgon vid lunch tid är det vet check, och sen 23.30 startar warm up. Och denna gången är det inte bara startordningen för finalen som står på spel utan den tiden som skiljer mellan kusken och vinnaren på warm up förvandlas till en viss poäng som man tar med sig till finalen, hur hela poäng systemet fungerade kan jag försöka minnas om att fråga imorgon.

Nu blir det sömn för hela slanten.
Bon nuit

/Antonia (skrivet sent på fredagen)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden