Sverige
14 mars 2012 21:27

Länsstyrelsen hämtade 41 hästar

På tisdagen hämtades 41 hästar från en gård i Skåne, då ägaren inte har tillstånd för fler än 66 hästar. Länsstyrelsen har beslutat att omhänderta de 41 hästarna.

Under tisdagen hämtades 41 hästar på gården. Distriktsveterinär Lie Numar konstaterade att det inte fanns några större brister hos djuren, skriver Helsingborgs Dagblad.
Hästägaren har tillstånd för 66 hästar, men har under flera år haft betydligt fler hästar än så.
– Det här tycker jag inte om förstås. Länsstyrelsen vägrar att plocka fram ett nytt beslut, säger ägaren, som har försökt få ett nytt tillstånd för fler hästar, till tidningen.
– Det finns inga stallar och så har han för många hästar, säger djurskyddsinspektör Peter Stenberg.

Men istället för ett nytt tillstånd har länsstyrelsen upptäckt brister i mannens stall och i två hagar. Den senaste kontrollen, som utfördes i början av mars, visade att det fanns totalt 107 hästar – inte 87 som ägaren uppgett. Flera hästar saknade skydd, bra vatten och foder i sina hagar.

De 41 omhändertagna hästarna ska nu säljas. Hästägaren kan överklaga beslutet att omhändertagande till förvaltningsrätten i Malmö, men enligt tidningen har han inte bestämt sig ännu.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-