Sverige
6 mars 2015 07:26

Larmade om döende häst – hjälp dröjde flera timmar

En kvinna hittade en döende häst när hon var ute med hunden och larmade efter hjälp. Men den kom först fem timmar senare - då hade hästen dött.

Kellie Persson var ute och promenerade med sin hund vid friluftsområdet vid Oran, Sjöbo. Då upptäckte hon en häst, som hon först trodde var en älg. Hon band sin hund vid ett träd, satte sig vid hästen och ringde 112. Det blev början på en lång väntan. Först kopplades hon till polisen i Malmö, som kopplade vidare till djurambulansen.

– Jag försökte förklara för dem vart de skulle köra och sa att det var svårt att hitta och att ta sig upp hit. Jag hade dem i telefon, annars hade jag kunnat ringa räddningstjänst eller distriktsveterinären. Då hade hästen kunnat få smärtstillande och avlivats, säger Kellie Persson till Skånskan.se. 

Efter två och en halv timme kom djurambulansen fram till Oran. De kunde dock inte ta sig hela den leriga vägen fram utan tvingades stanna någon kilometer ifrån. Då var hästen död.

Ytterligare två och en halv timme senare kom kommunen dit med en traktor. 

– Jag tycker att det är så konstigt att hästen hamnat här uppe. Och det är inte acceptabelt att det tog så lång tid, säger Kellie till tidningen.

Förklaringen till att det dröjde så med djurambulansen är att de utgår från Helsingborg och att det alltid är en framkörning, menar Mikael Gustafsson, som driver företaget Djurambulansen. Vad hästen dog av vet man inte. 
–  Kanske kolik. Man kan inte veta om man inte genomför en obduktion och det måste vara något djurägaren bestämmer och betalar.

En person har hört av sig och uppgett sig vara hästens ägare. Enligt personen ska hästen ha rymt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden