Sport
11 juli 2014 09:00
Ridsportplus

Lickhammer har laddat om

Hon har SM- och NM-medaljer. Hon har vunnit internationella GP-klasser och representerat Sverige i Nations Cup och på ett EM. Nu är Erika Lickhammer tillbaka på de internationella hoppbanorna efter att ha fått barn. Och hon är laddad till tusen.

Lickhammer har laddat om
Erika Lickhammer fick barn för ett år sedan. Nu är hon tillbaka på hoppbanan - i bättre form än någonsin.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det är ganska precis ett år sedan den Hollandsbaserade gotländskan födde sitt första barn efter en jobbig graviditet. Förlossningen följdes av en månads sjukdom. Dessutom har hon och hennes sambo tagit steget att bygga upp en egen anläggning i stället för att hyra. 
– Det har varit ett händelserikt år, minst sagt, säger Erika Lickhammer.

Efter graviditeten började hon att tävla igen i september. Ocn nu är hon på plats i Falsterbo.
– Det är jättekul att vara här, säger hon och kisar upp mot den skånska solen.

Erika Lickhammer fyller 32 år i år. Hennes internationella genombrott kom 2006 då hon bland annat vann SM-guld och Ridsports läsare röstade fram henne till Årets komet. Men redan innan dess hade hon en lång meritlista med SM-guld på ponny, som junior och som ung ryttare. Efter 2006 var hon etablerad i den svenska landslagstruppen i många år. Hon har vunnit flera internationella GP-hoppningar, stått för felfria rundor i Nations Cup och har varit femteryttare för Sverige på EM. Men hon är fortfarande hungrig.
– Absolut, jag vill lika mycket nu som innan, säger hon.

Men det är ändå annorlunda nu mot tidigare. Nu är tävlande inte det viktigaste i livet längre. Den platsen har en ettårig kille tagit.
– Jag har vuxit massor som människa av att bli mamma. Och det gör att jag har vuxit som ryttare också. Jag är mer avslappnad i mitt tävlande nu. Om jag river ett hinder inne på banan räcker det med att se min sons leende så försvinner irritationen över nedslaget, säger hon.

Hon har med sig två hästar till Falsterbo, den mer orutinerade Bellinda (sto f 2006 e Namelus R) till lilla rundan och Liberty Man (val f 2004 e Limbus-Carthago). Liberty Man är hästens i hennes hjärta och hon har haft honom sedan han var två år.
– Jag har trott på honom från första stund. Det har aldrig varit någon tvekan. Han har kapacitet för de riktigt stora uppgifterna, säger Erika Lickhammer.

Målet i Falsterbo är främst att rida söndagens Grand Prix med Liberty Man. I torsdagens kval blev det en säler felfri runda. I dag, fredag, rider hon Bellinda i morgonens klass. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden