Hoppning
2 december 2013 07:00

Svenska GP-placeringar

En bra första adventshelg för några svenska ryttare på tävlingar nere i Europa avrundades med två placeringar i Grand Prix.

Svenska GP-placeringar
Petronella Andersson hoppade in på placering i 1,55-Grand Prix med Nosco de Blondel. Eventing Photo

Det största gick på trestjärnig nivå i Maastricht, Holland, som hade Grand Prix på 1,55-höjder. Där klarade Petronella Andersson och Nosco de Blondel inte riktigt alla frågor men med bäst tid bland tolv ryttare med fyra fel i grundomgången fick Petronella den tolfte och sista placeringen i klassen.

Ett mycket meriterande resultat för 22-åriga Petronella eftersom Grand Prix innehöll idel välkända ekipage med  hemmaryttaren Maikel van der Vleuten som vinnare med VDL Groep Sapphire B.

Linda Heed tävlade tvåstjärnigt i polska Leszno med Grand Prix på 1,45-höjder. Tidigare i meetinget hade Linda och Lets Dance haft två placeringar på lika många starter. Det gick lika bra och felfritt i den tredje. Sju av 40 startande klarade grundomgången i Grand Prix. Linda och Lets Dance var sedan ett av fem felfria par även i omhoppningen och den svenska tiden höll till fjärde plats.

Resultat
Leszno
Maastricht
Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden