Sport
21 augusti 2015 19:50

”Nu ska jag ladda om”

Mästerskapsdebutanten Douglas Lindelöw är klar för EM-final. Målsättningen inför de två rundorna på söndag är glasklar: "Jag ska gå dubbelnolla", säger 24-åringen.

”Nu ska jag ladda om”
Douglas Lindelöw är ende svensk som är klar för EM-final i tyska Aachen. Photographer Roland Thunholm

Douglas Lindelöw har bara rivit två hinder hittills under mästerskapet. Det räcker till en 23:e plats så här långt. Han står på 9,84 fel – fel som följer med till finalens två rundor. 

Både han och Casello har levererat under mästerskapets tre rundor. Och trots att det har varit långa och stora banor har Casello inte visat några tecken på trötthet. Han var lätt och fin i språnget även över lagfinalens sista hinder. 
– Ja, han känns fräsch, säger Douglas Lindelöw som tillskriver sin tränare Peter Eriksson en stor del av framgångarna. 
– Jag har tränat för honom i ett och ett halvt år. Vi har ett bra koncept som jag håller mig till, säger Douglas Lindelöw. 

Hans målsättning före EM var att ta sig till final. Nu ska han klura ut en ny målsättning tills på söndag.
– Fast det är ju enkelt. Jag ska gå dubbelnolla, säger han. 

Casello ska ladda upp under lördagen genom att joggas lätt för att hållas mjuk. Douglas Lindeöw själv ska tävla unghästfinalen och en större klass med sin EM-reserv Udermus.
– Jag tror att det är en bra uppladdning för mig att vara i gång. 

Henrik von Eckermann är näst bästa svensk med en 30:e plats. Han står som femte reserv inför finalen. Ny ledare är Spaniens Sergio Alvarez Moya med Carlo 273 som inte har varit i en bom hittills under EM och ligger på 1,47 fel. Ukrainas Cassio Rivetti/Vivant är tvåa och Hollands världsmästare och nyblivne Europamästare i lag, Jeroen Dubbeldam är trea. Frankrikes Penelope Leprevost, som ledde inför lagfinalen, är femma efter ett nedslag. 

Douglas Lindelöw ser framförallt EM-finalen som en förberedelse för OS. 
– Det handar mycket om att samla erfarenhet inför den stora uppgiften. Och så jag tar jag med mig att man inte ska underskatta sin egen kapacitet, säger han. 

Nedan kan du se ett klipp från SVT Play från Douglas Lindelöws runda med ett nedslag i fredagens lagfinal. 

 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden