Dressyr
27 januari 12:19
Ridsportplus

Ännu en seger till Everdale och Lottie Fry, Patrik Kittel trea

VärldscupdressyrDagens världscupkür bjöd på fullt startfält med 15 ekipage. Storbritanniens ledande ryttare tog åter hand om segern. Sveriges hopp om poäng förvaltades förtjänstfullt av Patrik Kittel och SWB-valacken Touchdown uppfödd av familjen Skeppstrand och ägd av Anna Forslund, trea i fredagens Grand Prix och i kürkvalet.

Ännu en seger till Everdale och Lottie Fry, Patrik Kittel trea
Charlotte Fry (GBR) och Everdale - vinner det 8:e kvalet i världscupen säsongen 2023/24 - Amsterdam (NED) Foto: FEI/Leanjo de Koster

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Resultatsammanfattning

    I Amsterdam hedrades alla deltagare med möjligheten att rida ett ärevarv för en entusiastisk publik, något de flesta ryttarna tog chansen till.

    Dagens vinnare var återigen Charlotte ”Lottie” Fry med den godkände avelshingsten Everdale, ett ekipage med många kvalitéer men även problem med silhuetten, ofta alltför kort hals och hög kruppa med sänkt rygg. Trots det tog de hem segern med många 9:or och 10:or bland de artistiska betygen, se detaljerade poäng här. De segrade på 88,18 procent som var ett nytt personbästa för ekipaget.

    ”Lottie” Fry blev intervjuad under presskonferensen i Amsterdam:
    – Det är en gammal dröm för mig att vinna här Amsterdam och Everdale har verkligen gett allt båda dagarna, jag kunde inte önska mig mer.
    – Årets mål är absolut OS och jag kommer att matcha både Everdale och Glamourdale, vem det blir avgörs senare.

    Charlotte Fry (gbr) Everdale 1
    Charlotte Fry (GBR) och Everdale – vinner det 8:e kvalet i världscupen säsongen 2023/24 – Amsterdam (NED) Foto: FEI/Leanjo de Koster

    Andra plats gick till Isabell Werth med DSP Quantaz som briljerade med sitt svåra program och bärgade 86,455 procent och med det andra platsen. Quantaz kanske inte ser riktig lika rörlig och flashig ut som Everdale men hans form under dagens ritt var det inte mycket att klaga på. Här hittar du de detaljerade poängen för Isabell och DSP Quantaz.

    Isabell Werth om Quantaz insats i Amsterdam:
    – Det var skönt att känna att han idag var mer avslappnad och med mig igen, under fredagens Grand Prix så reagerade han på den ”levande” annonssargen.
    – Vi har inte tävlat sedan Riesenbeck så jag är mer än nöjd, inomhus är alltid annorlunda. Naturligtvis kommer jag att försöka ta en av de tre lagplatserna för Tyskland för OS.

    Vårt svenska hopp Patrik Kittel med SWB-valacken Touchdown gjorde ingen besviken. Touchdown är på väg att gå om Deja som framgångsrikaste SWB-häst de senaste tio åren och han blir bara 12 år i år, teoretiskt kan han räcka över två OS. Idag gjorde de ännu ett mäktigt Bond-medley tillsammans och fick totalt 84,905 procent och en tredje plats. De bärgade två stycken 10:or idagens program, en för koreografi och en för musik och tolkning. I dagens ritt var det travslutor och ökad galopp som gjorde domarna mest överens, detaljerade poäng här.

    Patrik Kittel fick frågor under presskonferensen i Amsterdam:
    – Mitt mål för året är såklart OS i Paris men först måste vi rida, göra resultat och bli uttagna efter att ha gjort vårt bästa. Under ett OS-år så lägger alla upp olika taktik kring var de ska tävla, om de ska flyga någonstans eller inte. Jag är lyckligt lottad genom att ha flera hästar och behöver inte tävla var och en av dem så ofta, det är en stor bonus för mig för närvarande.

    Den bästa nederländska ryttaren Mareike van der Putten blev sjua och deltog på presskonferensen:
    – Jag känner mig lite tagen bara av att vara med i sällskapet med de här tre ryttarna. Jag och Titanium kommer att behöva prestera en hel del till för att kunna ta en plats till OS i Paris men vi ska såklart försöka.

    Det nyinstiftade priset för ”Harmony & Fairness” som publiken röstade fram gick till poppulära hemmaekipaget Marlies van BaalenHabibi DVB och de leddes in av Coby van Baalen, Marlies mamma och instiftare av priset.

    LIVE-referat från klassen

    Under klassens gång uppdaterades denna text och därför är senaste uppdateringen överst för att förenkla läsandet längs klassen. Klassen dömdes av de fem domarna Isobel Wessels vid E, Patricia Wolters vid H, huvuddomare vid C Mariette Sanders-van Gansewinkel och vid M satt Raphaël Saleh och vid B vakade Maria Colliander som var huvuddomare i fredagens Grand Prix.

    Charlotte Fry (gbr) Everdale 7
    Charlotte Fry (GBR) och Everdale passerar de två nederländska domarna Patricia Wolters vid H, huvuddomare vid C Mariette Sanders-van Gansewinkel i Amsterdam (NED) Foto: FEI/Leanjo de Koster

    15:20 Sist ut – ”Danse” och Carina

    Som en produkt av 80- och 90-talet går Carina Cassøe Krüth och Heiline’s Danciera (DWB 13 år  Sto e Fürstenball OLD – De Niro, Ägare  Poul Thøgersen) kürmusik rakt in i hjärtat – pojkband-hits… Faktum är att de har en distinkt takt som det svarta stoet, nyligen klippt och lite grå i tonen, matchar perfekt i dagens bästa travslutor. ”Danse” har haft en välförtjänt tävlingspaus sedan Riesenbeck, där stoet faktiskt verkade sliten. Nu ser de ut att verkligen sväva igen, skönt att se, den första piruetten övergår i galoppslutor och slutar i en ny piruett, en verkligt snygg linje. De har formen på plats och ”Danse” är lugnare i munnen även om hon alltid har en tendens att röra läpparna, egentligen inte gapa, men fladdra med underläppen, [en observation från de många tillfällen undertecknad fotograferat stoet med teleobjektiv]. Bytesserien till gitarrsolo får ett misstag och när även jokerlinjen utnyttjas till ettor – med nytt misstag – blir det dyrt. I den avslutande piaff och passagen sätter Carina fullt tryck på och då kommer de fladdrande läpparna i full skala. Återigen, 95 procent av hästen ser bra ut, läpparna fångar ögat. De har en bit kvar till sin forna form från till exempel Göteborg förra året.
    Totalt 82,885 procent från domarna och publikens omdöme via Spectator Judging -appen blev 80,715 procent

    52448702418_e20b2b6c86_k
    Carina Cassøe Krüth och HEiline’s Danciera på Vilhelmsborg 2022 när de vann världscupkvalet där. Foto: FEI/ Kim C Lundin

    15:10 Essensen i holländsk dressyravel

    Nanna Skodborg Merrald rider Blue Hors Don Olymbrio (KWPN 16 år  Hingst e Jazz – Olympic Ferro, Ägare Blue Hors Aps) som med sin stamtavla förenar de två mästerskapshästarna och avelslegendarerna Jazz och Ferro. Sedan han var ung hingst har det stått Grand Prix skrivet på honom. Han gjorde otroliga prestationer med Daniel Bachmann Andersen och Nanna har ännu inte fått till formen helt och hållet på hingsten som är född med en kort hals och en väldig hingstnacke. Det kommer alltid att vara en utmaning att få nackstycket högst på honom med den utformning nackens utskott har på just Don Olymbrio, en likhet han delar med många spanska och portugisiska hästar. Men oj så begåvad han är för det samlade arbetet, piruetterna sitter fint med regelbundna språng med fint lyft. På alla raka linjer jobbar Nanna med att lyfta upp och släppa ut halsen, stångtygeln hänger slak för det mesta. Deras avslutande piaff är fin med sänkt kruppa och passagen har härligt lyft in i sista halten. Det blir ett nytt personbästa för Nanna och Don Olymbrio, vad kan det bli när formen kommer på plats också?
    Totalt 84,030 procent från domarna och publikens omdöme via Spectator Judging -appen blev 80,243 procent

    53340600624_5e7775c792_k
    Nanna Skodborg Merrald och Blue Hors Don Olymbrio under en tidigare kvaltävling. Foto: FEI/Leanjo de Koster

    15:00 Vårt svenska hopp

    Vår man i världsdressyren – Patrik Kittel rider Touchdown (SWB 12 år Valack e Quaterback – Sack, Ägare Sommarkvarn AB, uppfödare familjen Skeppstrand, Verbena AB) äntrar banan och rider till ett underbart Bond-medley. Som Patrik själv beskrev det i Stockholm; ”Du känner igen musiken men det är inte de vanligaste låtarna”. Det stämmer och musiken innehåller fin dramaturgi och takt, Touchdown skrittar fantastiskt och avspänt med fin kontakt, härligt att se. Lite motstånd i kontakten in i en piruett men den flyter fint och in i en bra bytesserie med byten i vartannat. Tillsammans gör de fina galoppslutor, Touchdowns fina exteriör gör honom extremt lämplig för svår dressyr och när det åter är passage glänser de verkligen tillsammans. Piaffen är ännu lite breddande bak men blir bättre efter hand, den är villig, taktmässig och i den avslutande travökningen får Patrik jobba lite för att inte raketväxeln ska komma in. Ett riktigt fint program med en Touchdown lite på trycket idag. Inte riktigt ett nytt personbästa men nära och temporär tvåa hos publiken på plats.
    Totalt 84,905 procent från domarna och publikens omdöme via Spectator Judging -appen blev 81,627 procent

    Patrik Kittel Swe Touchdown
    Patrik Kittel och Touchdown i Stockholm. Foto: Kim C Lundin

    14:50 GP-vinnaren på banan

    Gårdagens vinnare Charlotte Fry rider Everdale (KWPN 15 år  Hingst e Lord Leatherdale – Negro, Ägare  Charlotte Fry, Van Olst Horses) startar sin kür till tonerna av Lady GaGa och låten Lady MArmalade till travprogrammet. Everdale får sin lite långa rygg från fadern Lord Leatherdale, blir ofta hög bak och lite för hög i nacken med tendens att bli lite tekanna. Hans exteriör har gett honom den vägen att lösa uppgifter. I dagens fina kürprogram är formen lite bättre än i fredagens Grand Prix, de har hög teknisk precision, hög svårighetsgrad men alltför kort hals i många moment. Speciellt i galoppserierna blir hingsten hög bak men i sista linjen blir formen bättre, genomgående är det bättre i traven än i galoppen. Idag är avelshingsten en etablerad mästerskapshäst och kan mycket väl vara Fry’s kandidat till Riyadh. Här är ett klart fall av uttryck före form, domarna har gett mycket höga poäng trots den korta halsen. Ekipaget sätter med dagens poäng nytt personbästa med en halv procent till godo.
    Totalt 88,180 procent från domarna och publikens omdöme via Spectator Judging -appen blev 83,881 procent

    Everdale
    Lottie Fry och Everdale hemma hos van Olst för ett antal år sedan, långt före U25 och VM-medaljer. Foto: Kim C Lundin
    Charlotte Fry (gbr) Everdale 5
    Charlotte Fry (GBR) och Everdale i en galoppökning i Amsterdam Foto: FEI/Leanjo de Koster

    14:40 Kürdrottning Werth på banan

    Visserligen rider kürdrottningen till Bonnie Tylers episka 70-talshit ”It’s a heartache” men detta ger ingen hjärtsmärta. Isabell Werth rider DSP Quantaz (DSP (Brand) 14 år  Valack e Quaterback – Hohenstein, Ägare  Madeleine Winter-Schulze, Victoria Max-Theurer) som inte tävlat sedan EM i Riesenbeck. Werth har flera hästar att tävla och hittills är det Emilio som tjänstgjort i världscupen. Hennes signaturrörelse – från piaffpiruett upp i galopppiruett och tvärtom ingår även i det här programmet och svårighetsgraden tar andan ur vemsom helst. Undertecknad får gåshus varje gång, alla som försökt koordinera sig själv till denna nivå kan inte bli annat än avundsjuka på skickligheten. En och annan övergång är kanske lite ringrostig och för en gångs skull är hon inte helt i fas med sin musik som slutar innan hon och Quantaz är på rätt linje. Men Amsterdams publik älskar henne och som alltid gör hon sin signatur genom att domptera publiken. Det blir en stående ovation från publiken som förstår den extrema svårighetsgraden. Välförtjänt ledning även om Werth har mer att göra på för att finputs formen.
    Totalt 86,455 procent från domarna och publikens omdöme via Spectator Judging -appen blev 81,385 procent

    52628388149_726b64a1d7_k
    Isabell Werth och DSP Quantaz vid en tidigare världscupkval under förra säsongen. Foto: FEI/Stefan Lafrentz

    14:30 Belgiens Flore och Flynn dansar

    De har varit ett verkligt utropstecken för Belgien hittills i världscupen. Flore de Winne rider Flynn FRH (HANN 10 år  Hingst e Tannenhof’s Fahrenheit – Sir Oldenburg, Ägare  Winhorses) till verkligt suggestiv musik som accentuerar hingstens takt hela tiden, ett smart val då deras program hela tiden följer den specialskrivna syntmusiken. Hingsten Flynn bär Hannoveranerförbundets heders suffix FRH och han är en verkligt elegant dansör. 28-åriga Flore rider sin andra säsong på Grand Prix nivå och tangerade i Mechelen 80 procent. Med sin unga hingst gör hon ett mycket korrekt program även om det stundtals blir hög nacke, lite gapande, det är verkligt lovande genom att det ger ett lugnt och enkelt uttryck. Flynn är bara 10 år och med sin ansats kommer det att bli stadigt bättre, gissningsvis kommer de att någ GP Specialen i Paris i sommar.
    Totalt 80,315 procent från domarna och publikens omdöme via Spectator Judging -appen blev 78,587 procent

    53428027187_6627adb0a4_k
    Belgiska Flora de Winne med hingsten Flynn FRH i Mechelen. Foto: FEI/Dirk Caremans

    14:20 Van Baalen först ut i andra grupp

    Först ut efter pausen är Marlies van Baalen som rider Habibi DVB (KWPN 12 år  Valack e Blue Hors Don Schufro – Johnson TN, Ägare  Dressuurstal Van Baalen B.V., Titus De Vries). Marlies är dotter till den holländska mästerskapsryttare Coby van Baalen och familjen har själva fött upp Habibi, en imponerande fuxvalack. För er som följer FEI och Clipmyhorse sändning så ser ni Coby i kiss&cry tillsammans med förbundskapten van Silfhout och tränaren Rieky Young. Tillsammans startar Marlies och Habibi väldigt mjukt med musik till stråkar och harpa. Volter i passage och piaff på mittlinjen för att fortsätta med sluta i passage, hög svårighetsgrad i programmet. De gör fina jämna piruetter men saknar lite lyft och uppförsbacke. Det är lydigt, genomgående fin silhuet, lite gapande mun. En fin strof i musiken, en röst som sjunger ”Habibi come dance with me”, Habibi betyder ”min älskling” på arabiska och tveklsöt är detta ett kärlekspar till mycket vacker musik. Marlies har under många år ridit oerhört heta hästar, kanske har hon här hittat sin verkliga partner för mästerskap. Publiken placerade henne först men hon hamnade temporärt tvåa med minsta möjliga marginal till Marieke van der Putten.
    Totalt 79,64 procent från domarna och publikens omdöme via Spectator Judging -appen blev 78,642 procent

    53429372240_6917a19d54_k
    Marlies van Baalen och Habibi DVB från tidigare världscupstarter. Foto: FEI/Dirk Caremans

    13:40 Rock the house

    Den etablerade nederländska mästerskapsryttaren Emmelie Scholtens rider Indian Rock (KWPN 11 år  Hingst e Apache – Vivaldi, Ägare  Ad Valk, Black Horses BV), avelshingst och begåvad sedan sin debut på scenen i ’s-Hertogenbosch KWPNs årliga hingsshow. Han är tillbaka efter start i Lyon men visar exempel ppå hur svårt det är med Grand Prix när du är en hingst med stort rörelsemönster. Piaffen blir lite vaggande och Emmelie kämpar lite med att få ut halsen, stångtygeln är nästintill slak men det kryper in spänning i en piruett . Den andra blir bättre men i bytesserierna blir det åter en tendens till för kort form. När de är på tredje piruetten blir den bättre men bytesserien efter innehåller misstag. Kontakten är svår, Indian Rock både tuggar och gapar, omisskännlig talang men ekipaget har en bit kvar till verklig avspändhet och harmoni.
    Totalt 78,68 procent från domarna och publikens omdöme via Spectator Judging -appen blev 77,963 procent

    Emmelie Scholtens Indian Rock-1 (1)
    Emmelie Scholtens och Indian Rock under EM i Riesenbeck. Foto: Kim C Lundin

    13:30 Tysk entré med Nowag-Aulenbrock

    Bianca Nowag-Aulenbrock rider Florine OLD (OLDBG 12 år  Sto e Foundation – Lauries Crusador XX, Ägare  Elisabeth Von Wulffen) efter att ha tävlat sin andra GP-häst Queolito i Mechelen medan Florine startat i Stuttgart och Lyon. För att vara en tysk ryttare är det några saker som sticker ut, ja vi är lite bortskämda med verkligt fina tyska uppvisningar, så har Bianca en väldigt levande skänkel, både fram och tillbaka och in och ut. Florine ser ut att vara ett under av samarbetsvilja speciellt eftersom deras musik är ett makalöst mischmasch och coversångaren har ett lätt falskt anslag… Inte ta sig an Phil Collins klassiker utan att träffa rätt tonart. Som den engelska kommentatorn Natasha Baker säger: What a gorgeous mare. Florine är verkligen en underbar häst men ridningen övertygade inte. Tekniskt sett var de bra på det och får fina poäng.
    Totalt 77,63 procent från domarna och publikens omdöme via Spectator Judging -appen blev 76,888 procent

    Bianca Nowag-aulenbrock Ger Florine Old
    Florine OLD och Bianca Nowag Aulenbrock i Compiegne i maj 2023. Bilden visar inte rätt moment eller önskvärd form, där har ekipaget utvecklats mycket. Foto: FEI

    13:20 Ett franskt dressyrunder

    Hon är definitivt en stor del av den våg av dressyrryttare med framgång som kommer från OS-nationen Frankrike de senaste 12 månaderna. Pauline Basquin rider Sertorius de Rima Z Ifce (ZANG 14 år  Valack e Sandro Hit – Voltaire Pref, Ägare  Institut Francais Du Cheval Et De L’equitation) och står definitivt för ett av de större utropstecknen på dressyrhimlen genom att vara med och sätta Frankrike på kartan inte bara i hoppning och fälttävlan. Pauline rider otroligt trevligt och Sertorius är avspänd, positiv och verkligen med sin ryttare, för avspänd för att få ett högt betyg på den ökade skritten. Piruetterna är jämna men med lite lyft och gest, galoppombyten sker utan spänning. och flera övergångar är verkligt fina och mjuka. Detta är ingen häst med stora gångarter eller mycket expessivitet, men det är mjukt och lydigt, precist och med små hjälper rakt igenom, dessutom avspänt. En avslutande travökning in i en avslutande halt säter punkt för ett fint program med knappt en procent från deras personbästa från Lyon.
    Totalt 79,425 procent från domarna och publikens omdöme via Spectator Judging -appen blev 75,080 procent

    Pauline Basquin (fra) Sertorius De Rima Z Ifce Jubel
    Pauline Basquin och Sertorius De Rima Z Ifce är ett av ekipagen i första startgrupp som satsar mot OS för hemmanationen Frankrike. Här på bild från start i Lyon . Foto: FEI / Leanjo de Koster

    13:10 Tillbaka på banan

    Det är härligt att se Marieke van der Putten och Torveslettens Titanium Rs2 N.O.P. (DWB 12 år  Valack e Totilas – Stedinger, Ägare  Jacques Lemmens, Saskia Lemmens-Reijnen) på banan igen. detta blir deras sjätte start sedan världscupfinalen i Omaha. Där fick en skakad Mareike åka hem och Titanium stanna kvar efter att ha fått kolik och behövt flera dagars klinikvård. Mareike känner många igen från olika starter på unghäst-VM. Nu är hennes Titanium säkrad av det nederländska förbundet över OS och har suffixet N.O.P. De har länge varit ett av de trevligaste nederländska ekipagen att vila ögonen på. Han har en väldigt känd mamma i stoet Tørveslettens Stamina, hon en elegant skimmel, medan sonen är mer av en kompetent köttbulle med ständigt positivt uttryck. Han faller lite neråt i formen och orkar inte riktigt upp i formen men har även en halsvälvning som gör det tveksamt om nackstycket kan vara högsta punkt. Det är dock mjukt och harmoniskt, Mareike rider med små hjälper och det är fint att se på. Deras passage med fin rytm och lyft avslutar ritten och Mareike gör halt och klappar om sin gosse, good boy. Det tycker både domare och publik ger dem ny ledning i klassen.
    Totalt 79,725 procent från domarna och publikens omdöme via Spectator Judging -appen blev 77,344 procent

    Torveslettens Titanium Rs2
    Tørveslettens Titanium RS2 i världscupen i Omaha Foto: Kim C Lundin

    13:00 Första hemmaekipaget

    Från flera tidigare deltävlingar känns Devenda Dijkstra som rider Hero (KWPN 12 år  Valack e Johnson TN – Oo-Seven, Ägare  Jan Pieter Dalsem, Laurens Van Lieren) igen. Hero och Devenda gör i Amsterdam sitt fjärde världscupkval och i dagens program har de formen något bättre, lite mer framme men valacken tappar ofta bärighet och kontakten är fortfarande deras akilleshäl. Trots det är helhetsbilden idag ändå lite bättre sett till uttrycket, dock inte de tekniska detaljerna då många övergångar blir lite yxiga. Trots flera sådana blir poängen överaskande bra.
    Totalt 75,375 procent från domarna och publikens omdöme via Spectator Judging -appen blev 74,933 procent

    Devenda Dijkstra Ned Hero-4
    27-årige Devenda Dijkstra med sin Hero tävlar för Nederländerna. Arkivbild från EM i Riesenbeck. Foto: Kim C Lundin

    12:45 Från U25 till senior

    Österikiska Diana Porsche rider Dahoud 3 (HANN 10 år  Valack e Desiderio – Balou du Rouet, Ägare  Diana Porsche) som tidigare tävlades av Severo Jurado Lopez. Tillsammans gör de debut i kürprogrammet, i Basel red Diana sin andra häst Douglas. Dahouds ungdomlighet syns i hans kropp, en lite valpig och storögd uppsyn men långbent och lättfotad. en piruett blir lite hektisk men andra försöket blir genast bättre, valacken har fint gest och lyft. Bytena i varje gick som på räls och Dahoud slappnade åter av lite igen, de använder sin jokerlinje till en galoppökning. Ett charmigt ekipage med framtiden för sig även om dagens insats inte leder till topplacering på något sätt. Mjukheten i ridningen och Dianas varsamma lotsning gav ett bättre omdöme från publiken.
    Totalt 73,90 procent från domarna och publikens omdöme via Spectator Judging -appen blev 73,469 procent

    12:40 Belgien på gång

    Charlotte Defalque rider Botticelli (KWPN 18 år  Hingst e Vivaldi – Koss, Ägare  Defalque – Scohier Mf ) och startade i både Stuttgart och Mechelen. Tillsammans är de ett numera rutinerat mästerskapspar för Belgien som har ett uppsving i lagtävlingarna. Här i Amsterdam så blir formen alltför kort ofta, inte för att Botticelli har så mycket att veckla ut men silhuetten stör helheltsbilden även om svårighetsgraden är hög och de tekniska misstagen få.
    Totalt 76,75 procent från domarna och publikens omdöme via Spectator Judging -appen blev 74,701 procent

    Charlottedefalquebelbotticelli3
    Charlotte Defalque med Botticelli tävlar för Belgien. Arkivbild från EM 2023. Foto: Kim C Lundin

    Spansk start

    Först ut är Sir Hubert NRW riden av Spaniens Borja Carrascosa. Det är en 11-årig valack som bär avelsförbundet Westfalens signum NRW, han är efter Sir Heinrich OLD–Florestan I och ägs av sin ryttare Borja Carrascosa och Sportpferde Hofmann Gbr utan tvekan för att satsa mot OS. De gjorde entré på allvar i Basel och har en bit på väg till perfektion men visar upp ett ganska harmoniskt program även om kontakten i ettorna ledde till misstag. De rider med en svårighetsgrad som de ännu inte fyller kostymen till helt och hållet. dressyr är svårt och det är lång väg till perfektionmen enhandsuppridning visar på ambitionen och Borja klappar om sin valack.
    Totalt 75,225 procent från domarna och publikens omdöme via Spectator Judging -appen blev 72,112 procent

    Charlotte Fry (gbr) Everdale 4
    Charlotte Fry (GBR) och Everdale defilerar ut i Amsterdam till publikens jubel. Foto: FEI/Leanjo de Koster
    Publik
    Publik i Amsterdam. Arkivbild Foto: Kim C Lundin

    Bakgrund och länkar

    En världscuptävling med både hopp och dressyr på programmet som drar många åskådare och har sin egen temasång. stämningen i arenan är minst sagt på topp för det mesta och hallen har sett en del historiska ögonblick. Här debuterade Isabell Werth med Weihegold OLD 2016 , segrade och kom sedan tillbaka flera gånger för att upprepa segern.

    När sju av elva omgångar avgjorde i dressyrens västeuropeiska liga är Patrik Kittel i ledning och han visade formen genom att komma trea med Touchdown i fredagens Grand Prix.

    Bland deltagarna finns fredagens Grand Prix-segrare Charlotte Fry och Everdale, tvåan Isabell Werth och DSP Quantaz samt danska ryttarna Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Don Olymbrio och Carina Cassöe Krüth med Heiline´s Danciera.

    Klassen är uppdelad i två startgrupper med 30 minuters paus emellan då det nederländska ridsportförbundet KNHS delar ut priset till årets talang.

    Patrik Kittel startar kl 14.50 och före i startlistan finns Isabell Werth med starttid 14.30 och Charlotte Fry med starttid 14.40.

    De båda danska ryttarna avslutar klassen, som pågår till kl 15.20.

    Resultat

    FEI/Clip My Horse sänder klassen
    Ställningen i den västeuropeiska ligan i världscupen

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden