Sverige
4 juli 2014 07:35

London, Köpenhamn – Skövde

De åker runt Europa på motorcyklar. De är hästveterinärer - Vets with horsepower - som samlar in pengar för att hjälpa hästar och åsnor i Afrika. Den 15 juli kommer de till Skövde.

De kallas veterinärer med hästkrafter och åker i sommar till London, Warszawa, Berlin, S:t Petersburg, Köpenhamn – och Skövde.  I Skövde håller Anna- Karin Sandberg, veterinär som driver Husaby hästklinik, i arrangemanget.

– Initiativtagare är min gamle professor Derek Knottenbelt. För att fira att han skulle gå i pension åkte han runt på en föreläsningsturné i England på sin nyvunna motorcykel. Planen var att samla in pengar till välgörande ändamål, berättar Anna-Karin för Skövde Nyheter.

En resa har blivit fler och antalet mc-åkande veterinärer har ökat. Deras syfte är att sprida sina veterinära kunskaper och samtidigt samla in pengar till lidande djur och människor i sämre beställda delar av världen.

Vid stoppet i Skövde blir det en rad föreläsningar på teman som har med hästsjukdomar att göra. Veterinärer från hela Sverige har bjudits in och hittills har ett 50-tal anmälningar kommit. Kursavgifterna går till två organisationer, varav den ena är hästrelaterad – The Gambia horse and donkey trust – som behöver pengar för att starta en klinik och utbildningscenter för att behandla djur och utbilda ägare, hovslagare och lokala veterinärer.

Förhoppningen med årets turné är att få in 1,3 miljoner kronor skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden