Sport
12 juli 2014 07:00

Lördag i Falsterbo

Lördagens huvudnummer är det traditionella derbyt som rids på eftermiddagen.

Det finns ganska många svenska ekipage i derbyt, bland annat Douglas Lindelöw/Balahe, Jens Fredricson/Avon och Alexander Zetterman/Flecu. Av de utländska ryttarna har bland annat regerande olympiske mästaren Steve Guerdat och Robert Whitaker valt att rida derbyt. De 7-åriga hopphästarna har sitt andra kval och det blir också en möjlighet till att kvala till söndagens Grand Prix. 

Bukowski cup är ett populärt shownummer där hopp- och dressyrryttare byter hästar med varandra. Tävlingen brukar också ramas in av ett mutbart domarteam.  Det blir också en kändishoppning och shownummer med minihästar med mera. 

På dressyrbanan rider det unga gardet sin kür under lördagen. Dessutom kommer en del av ryttarna i den femstjärniga touren att rida en Grand Prix Special.  Den trestjärniga touren avslutas med en kür där Patrik Kittel startar Scandic sist. 

Tidsprogram

Startlista, derbyt

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden