Hoppning
9 april 2016 16:45

Svenskt så det förslår i Lanaken

(Uppdaterad) Svenskarna härjar för fullt i Lanakens resultatlistor. Hittills idag har det blivit flera framskjutna placeringar och en seger genom Cornelia Rylén. Evelina Tovek var bästa svensk i högsta klassen 1,50 på sjätte plats.

Cornelia Rylén och Seraton HB tog en internationell 1,40-vinst.

Den trestjärniga Z-touren är inne på sin tredje tävling och på plats i belgiska Lanaken plockar svenskarna placeringar på löpande band.

I dagens högsta klass 1,50 gick två svenskar till omhoppning tillsammans med tio andra ryttare. Jacob Hellströms fyra fel i omhoppningen på tiden 42,56 med Hansa Kredit Obelix gav placering tolv. Några steg uppåt, på plats sex, landade Evelina Tovek. Rakt igenom felfritt med Oz de Breve och tiden 41,70 gjorde henne till klassens bästa svensk. Jonna Ekberg på Equita Van T Zorglivet hade fyra fel i grundomgången, men som snabbaste fyrafelare la hon ändå beslag på den sista placeringen som var nummer 15. Vann gjorde Sam Pollenunis, Tyskland, med Okidoki Van T Gelutt Z på 39,78.

Av de 94 startande i 1,40-klassen passerade 21 mållinjen felfritt. Snabbast av dem alla var ett av de 13 svenska ekipagen i klassen, nämligen Cornelia Rylén och Seraton HB (hingst, f -04, e Sanford-Jolly Groom). De landade på 67,96 och hade 19 hundradelars marginal till tvåan. Ekipaget var femma i Lanakens 1,40 senast förra helgen. Douglas Lindelöw och Corleone hade ett tidsfel och blev placerade som nummer 23.

I U25-klassen 1,40 fanns två svenskar med bland de fem till omhoppning. Förra årets EM-sjua på ponny, Ottilia Lundgren, red Heechhiems Ottawa till femte plats efter ett ner i omhoppningen. Katarina Bork med Evidemment var snäppet närmare att slå ledaren då hon satte en felfri omhoppning. Tiden räckte till tredje plats bland de 62 ekipagen till start.

I 1,45 var det åter en hel del blågult till start och facit blev tre svenska placeringar bland de 52 ekipagen. Jonna Ekberg med Isible d’O kom trea, Evelina Tovek med Quiara M blev femma och Anna Persson med Cash Man tog den sista placeringen som nummer 13.

1,50 pågår och där är minst två svenskar klara för omhoppning. Mer information kommer.