Hoppning
7 juli 2018 21:34

Lottat och redo för lag-SM – nu gäller det

Lottat.Efter zonserier och semifinal på Strömsholm är det äntligen dags för final i lag-SM. Ridsports fotograf var på plats när startnumren fördelades genom lottning – här hittar du resultatet.

Lottat och redo för lag-SM – nu gäller det
Numer 7 och nummer 1. Det var mest glada miner när lottningen ägde rum. Foto: Roland Thunholm

I morgon gäller det. Då ska Sverige åtta främsta lag i hoppning göra upp om medaljerna i lag-SM i hoppning. Under lördagskvällen lottades startordningen och det var bland annat ryttare och lagledare som skickades fram för de olika teamen för att dra startnumret inför uppgörelsen.

Komplett startlista

Så avgörs

finalen

Lördag 7 juli
Varje lag får 20 minuter att träna inne på banan med 6 hinder, varav en tvåkombination och ett överbyggt vattenhinder. Lottning om startordningen sker inför omgång 1.

Söndag 8 juli

  • Omgång 1. 1,35/1,40 hoppning bed. LaghoppningOmgången rids enligt bestämmelserna för den högre höjden, men med lägre hinderhöjd för ett ekipage.
  • Omgång 2. 1,35/1,45 hoppning. Ny bana. Alla lag från omgång 1 går till omgång 2. Omvänd startordning efter resultatet i omgång 1. Laguppställning får ändras inför andra omgången, även startordningen kan ändras.
  • Har två eller flera lag efter finalen lika minsta antal felpoäng sker omhoppning/ar om medaljerna. Omhoppning om guldmedaljen sker sist. I en eventuell omhoppning rider en valfri ryttare per lag på den högre höjden. Lag med lika antal fel efter båda omgångarna som inte deltagit i omhoppning skiljs åt genom tiderna i andra omgången. Den sammanlagda tiden för de tre bästa ryttarna i laget räknas ihop.

Källa: SvRF:s pressmeddelande

Kompletta regler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden