Sport
23 februari 2015 20:03

Lotteriet kvar – utan häst

Lotteriet med en häst i första pris, under Gothenburg Horse Show, är kvar även i år. Hästen är däremot borta och första pris är en hästtransport.

Lotteriet kvar – utan häst

Hästlotteriet har funits i 30 år under tävlingarna i Scandinavium. Det är en klassiker som samlat in stora pengar som använts till GHS-stipendier till elitsatsande rid- och körsportare mellan 16 och 21 år. Även ridklubbar och distrikt kan få stipendium för ungdomsverksamhet och för fortbildning av juniorer och unga ryttare. De tio senaste åren har fyra miljoner kronor delats ut i stipendier tack vare överskottet från lotteriet.

– Det har funnits protester mot att ha en häst i första pris. Vi har de senaste åren även fått vinnare som inte haft möjlighet att ta emot hästen. Det har krävt andra lösningar, vilket medfört att vi haft funderingar på att förändra vinstlistan. Den debatt som förekom runt förra årets lotteri har också bidragit till att vi ändrar i år, säger lotteriets föreståndare Bo Slättsjö till Ridsport.

Lottpriset är fortfarande 20 kronor. Förstapriset är en hästtransport värderad till 132 500 kronor. Närmast bakom väntar fyra paket för vardera två personer till EM i Aachen i augusti 2015, valfritt hopp- eller dressyrpaket, på sina vinnare.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden