Blogg
13 maj 2014 08:17

Tredje gången gillt i USA

Lovisa Göransson är på väg till USA igen och Wild Horse Rescue Center - för tredje gången på ett år. På Ridsport fick vi följa hennes resa förra gången i Volontärbloggen. Nu får du hänga med igen!

Två veckor blev två månader, två månader blir nu sex månader. Flera av mina vänner har frågat hur länge jag ska fortsätta öka mina besök till Florida och Wild Horse Rescue Center, på den frågan har jag inget svar. Jag hade inte planerat att återvända för tredje gången inom loppet av ett år!

När jag kom hem från mina två månader i Florida hade jag en liten dröm om att få återvända återigen för att kunna åstadkomma mer. Och sagt som gjort, efter par veckor hemma i Sverige hörde Abraham Foundation av sig. Abraham Foundation hjälper WHRC med bland annat det internationella volontärprogrammet och stöttar centret på olika sätt, och nu erbjöd de mig en plats på WHRC som volunteer coordinator. Jag får inte betalt, men de betalar mitt uppehälle så att jag kan stötta centret genom att köra och lämna volontärer på flygplatsen och ansvara för volontärerna under de dagliga sysslorna samt vara med och hitta på saker utanför hästeriet.

När jag fick denna fråga hade jag ganska nyligen fått ett vikariat som originalare här hemma, men för mig vägde uppdraget i Florida tyngre och svarade tveklöst ja på frågan. Bland bilderna kan ni också se en visa som en av arbetskollegorna knopade ihop och alla sjöng under sista eftermiddagsfikat! Det har dock tagit mig ett par veckor att få ordning på visum till USA, vilket var en lång process som även krävde att jag fick ta mig upp till amerikanska ambassaden i Stockholm.

I dag åker jag, och det är med lite blandade känslor och skräckblandad förtjusning jag lämnar Sverige med hästar, familj och vänner. Lite tråkigt att lämna grönskande Sverige med vackra raspfält för att komma hem igen i november när vintern drar igång. Men även Florida är i sitt ess nu, även om jag antagligen kommer svära över den extrema hetta och luftfuktighet där mer än en gång! Hästtjej som jag är, kommer jag förstås sakna min två hästar West och Lotus väldigt mycket. Jag hade dessutom planer på att eventuellt tävla Lotus i dressyr i år, men Lotus finns ju kvar även i höst, om än lite fetare och inte lika vältränad.

Så nu kan ni återigen följa mig på mitt återupptagna äventyr med vildhästarna i Florida! Håll tummarna för att resan går bra, så hörs vi snart igen.

/Lovisa

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden