Hoppning
30 april 2015 13:33

Ludo lämnar tävlingsarenan

Efter en lång och framgångsrik karriär - bland världens bästa i decennier - lämnar hoppryttaren Ludo Philippaerts tävlingsarenan.

Ludo lämnar tävlingsarenan
Ludo Philippaerts stiger åt sidan och överlämnar tävlandet till tvillingsönerna Nicola och Olivier.

Den 51-årige belgaren har lagguld 1991 och individuellt silver 2001 från elva EM, har gjort fyra OS med två fjärdeplatser i topp,  tre VM och 13 världscupfinaler på meritlistan.

– I 46 år har jag levt med min  sport i upp- och nergång, bakslag och succéer. Ridsporten har gett mig allt men jag har fått kämpa hårt och därför är jag väldigt stolt över min karriär, säger Ludo.

– Nu är det dags att överlämna stafettpinnen och avsluta min karriär som tävlingsryttare. Nicola och Olivier har redan visat fantastisk kvalitet men de har fortfarande lång väg att gå, säger han om tvillingsönerna som ska ta över ansvaret, skriver bland andra sporza.be.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden