Hoppning
14 december 2011 15:04

Lunatic säkrad inför OS

Jens Fredricson satsar på att vara en del av Sveriges OS-lag i hoppning till London nästa år. Nu har han säkrat bästa hästen Lunatic, som tidigare ägdes av Jens skotska sponsor.

Det är Marcus Lindblom som gått in i och köpt Lunatic för Jens räkning, något som diskuterades under Stockholm International Horse Show och som idag blev klart.
– Nu har han köpt Lunatic så att jag kan göra en full satsning för 2012, berättar Jens för Ridsportförbundet.
Med en svensk ägare är RS Lunatic, som varit Jens förstahäst under ett par säsonger nu, tillgänglig för ett svenskt OS-lag.

Ekipaget har bland annat vunnit SM-guld, varit fyra i världscupen i Göteborg 2010 och gjort flera starter i  superligan.

Nu går Lunatic i hagen med stallkompisen RS Cavat, men snart är det dags att börja jobba igen.
– Jag siktar på att få en tidig start på utomhussäsongen. Jag tävlar fyra helger i italienska Arezzo från mars till april. Sen vill jag gärna göra en nationshoppning i högsta ligan, gärna första omgången i franska La Baule, berättar Jens, som hoppas på en plats i OS-laget.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-