Sport
13 juli 2014 11:58

Luxury Girl bäst i klassen

Marcus Westergrens fina meeting fortsätter. Tillsammans med Luxury Girl var han klart snabbast i omhoppningen när 6-åringarnas final avgjordes på söndagen. Nu ska hon få fira med bete.

Det var 20 6-åringar som hade tagit sig hela vägen till final. Sju av dem var felfria i grundomgången och vidare till omhoppning. Det var märkbart att de flesta var ovana vid att gå fort. Underlaget inne på stora banan kan också ha påverkat dem. Det var inte optimalt efter söndagens regnade. Flera hästar halkade när gräset släppte. Marcus Westergren och SWB-stoet Luxury Girl (e Cookabamba) stod dock för en snabb, säker runda där den unga hästen visade både sin attityd och sin kapacitet.
– Hon är tuff. Jag brukar kalla henne för ett virus. Samtidigt är hon en fantastisk hoppare som verkligen kämpar och försöker. Jag har haft ett nedslag med henne på hela säsongen, säger Marcus Westergren om Luxury Girl. 

Hon var felfri och hade till slut över fyra sekunder tillgodo på klassens tvåa, Elin Uppling/Care For Love. 

Marcus Westergren firade ordentligt under ärevarvet – med all rätt. Han har haft ett bra meeting och rider eftermiddagens Grand Prix.  Tidigare under veckan vann han också 5-åringarnas final med Calmere. Totalt hade han fyra 5-åringar och två 6-åringar med sig till Falsterbo. 
– Nu ska alla mina unga hästar få gå ut på bete tre veckor och vara bebisar. Det här har varit ganska tufft för dem, säger Marcus Westergren.

Om han får som han vill bli nästa stora uppgift för Luxury Girl att gå unghäst-VM i september. 

Läs mer om 6-åringarnas championat här.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden