Sverige
11 juni 2012 13:57

Magra hästar avlivades

Efter ett tips om vanvårdade hästar på en gård utanför Köping gjorde två inspektörer från länsstyrelsen och en veterinär ett oanmält besök på gården i torsdags. Där hittades flera hästar i dåligt skick, varav tre fick avlivas på plats.

Sammanlagt nio hästar fanns i en hage på gården.
– Tre av hästarna var i så dåligt skick att vi beslutade att dessa måste avlivas omgående, säger djurskyddshandläggare Josefina Nordström till Bärgslagsbladet Arboga Tidning.

Hästarna hade foder i hagen vid besöket, men enligt Josefina Nordström har de troligen inte fått tillräckligt med mat tidigare. Det är även oklart om de avmaskats.
– Någonting har uppenbarligen varit fel, eftersom hästarna var så magra att revbenen syntes på dem, säger hon till tidningen.

Länsstyrelsen ska nu fatta beslut om hästägaren gjort sig skyldig till vanvård och om denne ska polisanmälas för brott mot djurskyddslagen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden