Hoppning
27 juli 2014 20:07

Malin femstjärnig GP-trea

Malin Baryard Johnsson och H&M Tornesch 1042 svarade för en strålande dubbelnolla som gav tredje plats i Grand Prix vid helgens femstjärniga hoppningar i Villach Treffen, Ŗsterrike.

Malin femstjärnig GP-trea
Malin Baryard Johnsson och HM Tornesch 1042, här i årets världscupfinal, visade bästa tänkbara VM-form med tredje plats i 1,60-Grand Prix. Roland Thunholm

Det var bara sex av 44 startande som klarade nollan i grundomgången på 1,60-höjder. Tysklands Daniel Deusser och Meredith Michaels-Beerbaum, amerikanska Katie Dinan och Malin Baryard Johnsson, samtliga föranmälda till VM, fortsatte lika felfritt i omhoppningen med Malin och Tornesch på andra plats när bara John Whitaker återstod.

John rider sannolikt för en plats i det brittiska VM-laget (Nick Skelton och Big Star är till exempel inte aktuella efter hingstens skada). Med den 12-årige Argento (hingst e Arko III-Gasper) höll John ett tempo som räckte för att passera ledande Daniel Deusser med nästan en sekund och belönades med 112 500 euro.

Malin Baryard Johnsson hade hållit lite låg profil tidigare i meetinget med bland annat tolv hinderfel för Tornesch på 1,50-höjder. I Grand Prix rätade hon ut eventuella frågetecken om hingstens form och visade också sina svenska kolleger var skåpet ska stå. Douglas Lindelöw och Angelica Augustsson hamnade dock inte långt därifrån efter vardera fyra fel i GP-klassen – de rev samma hinder – och tiden för Douglas räckte till tolfte och sista placering i klassen. Malin fick 67 500 euro för tredjeplatsen och 11 250 euro för tolfte plats måste också räknas som bra betalt.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden