Hoppning
30 maj 2014 10:44
Ridsportplus

Malin kvar i VM-spelet

Nyheten om hingsten Baltimores hjärtmuskelinflammation kom som en chock för alla inblandade. Det innebär dock inte att Malin Baryard Johnsson tappar VM-chansen.

Malin kvar i VM-spelet
Malin Baryard Johnsson och HM Tornesch (här vid Gothenburg Horse Show i Scandinavium) matchas mot höstens VM. Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Malin Baryard Johnsson och internationella mästerskap är en kombination som inte fungerat de två senaste åren. I nationshoppningen i Falsterbo, den sista tävlingen före OS, blev H&M Tornesch 1042 (hingst f -00 e Lux Z- Libero H, född i Holland) skadad och drömmen om ett fjärde OS för Malin dog.

Förra året var det åter Falsterbo på gång men då var hingstens, sedan tidigare, skadade öga så illa att det krävdes operation och Malin förlorade en i stort sett given plats på EM i Herning.

Ska det nu vara dags igen? Så illa behöver det dock inte vara. Den Tysklandfödde Baltimore 1178 (hingst f -04 e Balou du Rouet-Landor S) är inte Malins enda möjlighet till höstens VM i Frankrike. Han är inte hennes förstaval och den inflammerade hjärtmuskeln behöver kanske heller inte innebära att han är borta från VM.

– Tornesch har fullgjort sina avelsuppgifter i Holland och är i full träning hos ägaren Helena Hugoson Feldt. Han kommer till Malin nästa vecka och ska sedan förberedas både fysiskt och mentalt mot VM, säger förbundskapten Sylve Söderstrand som inte hunnit fundera så mycket på Baltimore eftersom hans huvuduppgift för tillfället är dagens nationshoppning i St Gallen, där tre hästar debuterar i högsta ligan.

– Vad jag kan säga om Baltimore är att han fick kämpa i Rom eftersom undersökningen hos landslagsveterinär Jonas Tornell visade att han inte var helt fräsch. Jag vet att det har tagits ytterligare prov på hingsten för att få veta om han eventuellt kan ha fler infektioner i kroppen. Jag kan i dag inte säga om han är helt borta från VM eller om han fortfarande är ett alternativ för Malin, säger Sylve.

Återstår alltså att se hur allt utvecklas. Ridsport har utan framgång sökt både Malin och Jonas Tornell för att få deras kommentarer. Det enda som med säkerhet kan konstateras är att Baltimore inte kommer till start i Falsterbo.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden