Sport
9 juli 2015 17:13

Många svenska nollor

Det blev brittisk seger i torsdagens kval till Falsterbos Grand Prix. Laura Renwick vann 1,50-klassen med Rembrandt Blue. Henrik von Eckermann blev bästa svensk genom en tredjeplats tillsammans med Crespo Pkz.

Många svenska nollor
Publikfavoriten Douglas Lindelöw var en av flera svenskar som var felfria i GP-kvalet. Photographer Roland Thunholm

Det var över 50 ekipage som tog chansen att kvalificera sig till söndagens Grand Prix i tidshoppningen på Falsterbos stora gräsbana. Det var tuffa omständigheter med en del regn och mycket blåst. En som fick känna på vädrets avigsidor var förra årets GP-vinnare Alexander Zetterman. Hans Flecu halkade omkull och Alexander Zetterman åkte av. 

Annars bjöd svenskarna på många fina rundor. Malin Baryard Johnssons tävlingskompanjon H&M Tornesch 1042 visade strålade form och nollade in sig på en nionde plats. Henrik von Eckermann vågade satsa med Crespo Pkz och var både felfri och så snabb att det räckte till en tredjeplats. Peder Fredricson visade en H&M Flip’S Little Sparrow som har växt i rollen som internationell tävlingshäst ännu mer och gick på en sjundeplats. 

Men även Royne Zetterman/Echo de Laubry, Douglas Lindelöw/Udermus, Johan Lundh/Miebello, Charlotte Mordasini/Romane du Theil, Jonna Ekberg/Equita Van’T Zorgvliet, Helena Persson/Bonzai H och Rolf-Göran Bengtsson/Clarimo Ask tillhörde de 29 ekipage var felfria. 

Laura Renwick och 10-åriga valacken Rembrandt Blue vann med ungefär en sekund tillgodo på en annan britt, William Funnell. 

Klassen var en av två kvalificeringsklasser till söndagens Grand Prix med 200 000 euro, ungefär 1,8 miljoner kronor, där 44 ekipage får starta. Flera ekipage är direktkvalificerade dit, bland annat de som har vunnit någon femstjärnig Grand Prix de senaste tolv månaderna, regerande OS-, VM och Europamästare samt de 18 bästa i fredagens nationshoppning. 

Läs mer om kvalificeringsreglerna till GP-hoppningen här.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden