Avelsnyheter
28 september 2013 12:52

Många uppfödare prisas

I samband med Svenskt Avels- och Sportchampionat i dressyr och hoppning på Flyinge nästa vecka delas flera uppfödarpriser ut. Två uppfödare till EM-medaljörer tillhör dem som kommer att få ta emot utmärkelser.

EM-bronsmedaljören Lunatics uppfödare  Magnus Dyrendahl, Slöinge, får utmärkelsen Valörpokalen. Detta berättar Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, ASVH, på sin hemsida. Lunatic (e Landlord u Utriett e Utrillo) ingick i det svenska laget som tog brons på EM i hoppning i augusti. Han tävlas av Jens Fredricson. 

Även EM-medaljören Hertas uppfödare, Anderséns Fälttävlanscentrum, Hofors, prisas på Flyinge. Herta (e Cortus u Herica e Krius xx) reds till EM-silver i lag av Frida Andersen för en knapp månad sedan. Uppfödaren får vandringspriset Illusterpriset som tillkom 1984 då ASVH Avelsföreningen själv införskaffade det. Illusterspriset ska gå till uppfödaren av främsta svenskfödda tävlingshäst i fälttävlan.

Gasparipokalen, som donerades 1984 av Stig Nordkvist för att överlämnas till uppfödaren av främsta svenskfödda tävlingshäst i dressyr, går i år till Marie och Olle Bjernick, Sjöbo. Paret är uppfödare till Toy Story (e Come Back II u Cessna e Concorde) och tävlades av Patrik Kittel på EM i år. 

Familjen Tatis Anderssons Hederspris går till Barracuda (e Cortez u Barcelona H e Leuthen I uppf/äg Agneta Tegnér, Klågerup). Priset har delats ut sedan 1985 och ska gå till ett i svensk avel framgångsrikt avelssto. Barracuda har varit framgångsrik både på tävlingsbanorna och i avelsboxen. Hon har tävlat upp till svår klass i hoppning tillsammans med Marianne Hansson och hennes äldsta avkomma, stoet Bardot, har segrar och placeringar i svår hoppning. Barracudas avkomma Beluga har flera placeringar i 1,40 och 2012 var avkomman Beluga placerad i Swede Horse 7-årschampionat och deltog även vid unghäst-VM i Zangersheide. Den något yngre avkomman Tiburon var i somras i semifinal i Scandinavian Open. 

Prisutdelningarna hålls på lördagen den 5 oktober i samband med hopphästauktionen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden